intrebare!!!
intrebare!!!
De la platitor de impozit pe profit se poate trece la platitor de imp pe venit??!!
Art. 104CF
alin (2) Microintreprinderile platitoare de impozit pe profit pot opta pentru plata impozitului reglementat de prezentul titlu (Titlul IV Impozitul pe venitul microintreprinderilor) incepand cu anul fiscal urmator , daca indeplinesc conditiile prevazute de art. 103 si daca nu au mai fost platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor.
alin (2) Microintreprinderile platitoare de impozit pe profit pot opta pentru plata impozitului reglementat de prezentul titlu (Titlul IV Impozitul pe venitul microintreprinderilor) incepand cu anul fiscal urmator , daca indeplinesc conditiile prevazute de art. 103 si daca nu au mai fost platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor.
-
-
intrebare la intrebare!!!
Dar de la platitor de impozit pe venit cum poti trece la platitor de impozit pe profit? Tot de la 01.01.2009 in baza declaratiei 010? Mai trebuie si alte "hartii"?
Art.104(6)CF:
,,Micro. platitoare de impozit pe veniturile microintrepriderilor pot opta pt.plata impozitului pe profit incepand cu anul fiscal urmator.Obtiunea se exercita pana la data de 31 ianuarie a anului urmator celui pentru care s-a datorat impozit pe veniturile microintreprinderilor''.
Trebuie depusa D.010 si balanta la 31.12.2008.
,,Micro. platitoare de impozit pe veniturile microintrepriderilor pot opta pt.plata impozitului pe profit incepand cu anul fiscal urmator.Obtiunea se exercita pana la data de 31 ianuarie a anului urmator celui pentru care s-a datorat impozit pe veniturile microintreprinderilor''.
Trebuie depusa D.010 si balanta la 31.12.2008.
-
nelamurire/nestiinta
Administratorul firmei mi-a spus la inceput (Feb.2007) ca este platitor de impozit pe profit, la trimestru, neplatitor de TVA si ca a iregistrat firma la Finante Petrila-Hunedoara cu tot ce trebuie: declaratie 010 copii dupa catele firmei etc....Apoi, cam prin iulie a vrut sa-i deschid cont la trezorerie si atunci am cerut o situatie de la trez. sa vad daca este totul in ordine: sume achitate, penalitati, declaratii in ordine(stiti voi..), si surpriza, firma este platitoare de impozit pe venit. Am facut declaratiile rectificative, am platit toate datoriile la zi, dupa care am deschis contul iar doamnele de la finante mi-au spus ca daca vreau sa trec firma ca platitor de impozit pe profit se poate, dar numai de la 01.01.2009 cand treb. sa depun alta decl.010. Da' multi mi-au spus ca nu se poate!!!!!!
Se poate sau nu???.Va multumesc la toti.
Se poate sau nu???.Va multumesc la toti.
Nu inteleg ce nu este clar in art 104 (2) din Codul Fiscal? Trecerea de la impozit pe profit la impozit pe venit are doua conditionari:bucura896 scrie:De la impozit pe profit (16%) se poate trece la impozit pe venit(2,5-3 %)???????
Eu stiam ca se poate doar de la impozit pe venit (2,5 - 3 %) la impozit pe profit (16%) nu si invers
.....
1. Firma sa nu mai fi fost platitoare de impozit pe venit
2. Sa indeplineasca conditiile art. 103 CF (1-9 angajati, venit sub 100.000 euro, capital social detinut de persoane, altele decat statul, autoritatile locale si institutiile publice etc)