cod caen

cretum

cod caen

#1 Mesaj de cretum »

Va rog spuneti-mi si mie daca e obligatoriu sa se schimbe codurile caen. Multumesc

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Este obligatoriu! SI daca imi aduc aminte bine este pana la sfarsitul lui Feb sau Mar 2009.
Exista si o ordonanta care spune ca aceasta recodificare se face GRATIS.
Daca nu se mai schimba nimic, Registrul Comertului este obligat sa faca fara niciun cost aceasta recodificare.
Bine ca cei de la Registru au mai inventat ceva ca sa nu o faca gratis: EXTRASUL DE REGISTRU care costa 30 lei si care este chiar nefolositor. Vezi Doamne, sa vezi tu cu ochii tai ca s-au schimbat codurile CAEN.
Sigur ca nu esti obligat sa accepti acel EXTRAS dar ei te momesc cu el.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

pintiliem

#3 Mesaj de pintiliem »

HG 322/2008 privind acordarea de facilitati pentru actualizarea obiectului de activitate potrivit Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN Rev. 2, publicata in MO, Partea I nr. 238, 27.03.2008.

Art. 1. - (1) Actualizarea obiectului de activitate conform Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN Rev. 2, denumita in continuare CAEN Rev.2, pentru persoanele juridice si dezmembramintele fara personalitate juridica ale acestora, precum si pentru persoanele fizice autorizate sa desfasoare activitati economice in mod independent si asociatiile familiale, se realizeaza de Oficiul National al Registrului Comertului, prin oficiile registrului comertului de pe langa tribunale, la cerere, fara plata taxelor aferente inregistrarii mentiunii in registrul comertului.
(2) Modelul cererii privind actualizarea obiectului de activitate conform CAEN Rev. 2 si de preschimbare a certificatului de inregistrare este prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
Art. 2. - Reprezentantul legal al persoanelor prevazute la art. 1 alin. (1) sau imputernicitul acestuia are obligatia sa precizeze domeniul principal si activitatea principala clasificata potrivit CAEN Rev. 2.
Art. 3. - Actualizarea obiectului de activitate, astfel cum este reglementata de prezenta hotarare, se inregistreaza in registrul comertului in baza deciziei/rezolutiei directorului oficiului registrului comertului de pe langa tribunal, fara a exista obligatia publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei si a depunerii actului constitutiv actualizat.
Art. 4. - In situatia in care se solicita modificarea actului constitutiv, precum si actualizarea obiectului de activitate, solicitantul va depune o cerere de inregistrare si, separat, o cerere de actualizare a obiectului de activitate conform CAEN Rev. 2.
Art. 5. - Oficiul registrului comertului de pe langa tribunal va efectua actualizarea si va elibera solicitantilor un nou certificat de inregistrare. La cererea comerciantilor, se va elibera si un extras de registru cuprinzand obiectul de activitate actualizat conform CAEN Rev. 2, cu specificarea domeniului principal si a activitatii, operatiune ce se taxeaza potrivit prevederilor art. 1 din Hotararea Guvernului nr. 913/2004 privind aprobarea taxelor si tarifelor pentru operatiunile efectuate de oficiile registrului comertului de pe langa tribunale, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 6. - (1) Certificatele constatatoare emise potrivit Legii nr. 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in registrul comertului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice, cu modificarile si completarile ulterioare, eliberate conform procedurilor de solutionare a cererilor existente anterior intrarii in vigoare a Ordinului presedintelui Institutului National de Statistica nr. 337/2007 privind actualizarea Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN, isi pastreaza valabilitatea insotite de extrasul de registru prevazut la art. 5.
(2) Dovada actualizarii activitatilor autorizate anterior intrarii in vigoare a prezentei hotarari in baza declaratiilor-tip pe propria raspundere in conformitate cu prevederile Legii nr. 359/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se face prin extrasul de registru prevazut la art. 5.
Art. 7. - (1) Cererile de actualizare, insotite de documentele prevazute de reglementarile in vigoare, pot fi transmise si prin corespondenta cu valoare declarata, data primirii fiind considerata data inregistrarii cererii.
(2) In cazul in care comerciantul solicita si eliberarea extrasului de registru, corespondenta va contine si dovada privind achitarea taxelor si tarifelor legale, efectuata prin orice instrumente de plata in contul Oficiului National al Registrului Comertului, deschis la Directia de Trezorerie si Contabilitate Publica a Municipiului Bucuresti, pentru eliberarea extrasului de registru prevazut la art. 5 si pentru comunicarea prin posta de catre oficiile registrului comertului de pe langa tribunale a documentelor care atesta inregistrarea actualizarii obiectului de activitate conform CAEN Rev. 2 in registrul comertului.
Art. 8. - (1) Cererile de actualizare a obiectului de activitate depuse la oficiile registrului comertului de pe langa tribunale pana la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se solutioneaza potrivit procedurilor in vigoare la data depunerii.
(2) Facilitatile prevazute la art. 1 se aplica pana la data de 1 martie 2009.

Documentatia necesara pentru actualizarea codului CAEN

Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, actualizarea obiectului de activitate se va face in baza urmatoarei documentatii:
- Cererea de actualizare a obiectului de activitate conform CAEN Rev.2 (prevazuta in anexa la HG nr. 322/2008i)
- Certificatul de inregistrare in original;
- Daca este cazul, imputernicire speciala sau avocatiala pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale;
- Dovezile privind plata tarifelor legale pentru transmiterea documentelor prin posta (daca se solicita transmiterea documentelor prin posta);

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Cu multumiri pentru jutor.
:wink:

jianui

#5 Mesaj de jianui »

Paturcai, pana la urma n-am inteles ce este acest "Extras de registru".pentru ce il recomanda doamnele de la ONRC ...cererea de actualizare a obiectului de activitate se face gratuit doar pentru cel principal...,iar pentru celelalte activitati secundare ..numai daca cer si extrasul de registru...??!!!!....

paturcai

#6 Mesaj de paturcai »

Acest EXTRAS este o inventie de-a lor: Sa fiti dvs sigur ca vi s-au facut modificarile, sa aveti "dovada", asa spun doamnele de la Registru.
Nimeni nu conditioneaza pe nimeni, dar "vezi Doamne", sa fii sigur sigur ca totul e in regula. In niciun caz nu inseamna ca nu vor recodifica totul. Nu! E o recomandare de-a lor.

jianui

#7 Mesaj de jianui »

Am inteles Paturcai,mersi mult ! Si am inteles si de ce cand le-am intrebat pe doamnele de acolo iti dau niste raspunsuri de stai si te minunezi ....ori nu mai pricepi tu romaneste ori ..nu te mai duce mintea... :shock:

Scrie răspuns