Transport UE

bolbai

Transport UE

#1 Mesaj de bolbai »

O firma de transport efectueaza un transport pe ruta Romania-Viena (unde incarca, aici e beneficiarul) - Romania. La iesiri in valuta ce varinata trebuie selectata: factura, non transfer sau taxare inversa? Dar daca ruta este Romania - Viena - Moldova? Avand in vedere ca nu este o achizitie, ci o prestare de serviciu nu trebuie declarata in 390? Dar in 300 unde vor aparea?
Multumesc anticipat.
Ioana B

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Nontransfer, dacă cel către care se facturează e înregistrat în scopuri de TVA în alt stat al UE decît RO - va apare la rd.3 în decont
Factură dacă cel către care se facturează e din RO (cu TVA) - apare la rd.7 în decont sau extracomunitar (fără TVA) - rd.3 în decont.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

bolbai

#3 Mesaj de bolbai »

SI daca nu e inregistrar in scopuri de tva? taxare inversa?
Ioana B

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Dacă e din altă țară a UE, nu din România și nu e înregistrat în țara lui în scopuri de TVA, atunci facturezi cu TVA ca și cum ai factura unui client din România.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

bolbai

#5 Mesaj de bolbai »

Dar pentru o factura de cazare catre un client din UE, pentru unul care comunica codul de inregistrare cu tva si unul care nu comunica, cum se vor inregistra in saga, dar in decontul cu tva? Facturile se vor face cu tva, avand in vedere ca locul prestarii este in Romania.
Ioana B

bolbai

#6 Mesaj de bolbai »

Se face undeva distinctia intre nontransfer si factura, avand in vedere ca fiecare apar pe randul 3 in decont?
Ioana B

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Daca il treci la nontransfer nu iti apare in declaratie 390.

bolbai

#8 Mesaj de bolbai »

Nici daca il trec ca si factura nu apare in 390. Si cred ca asa ar fi si corect sa fie factura, nu nontransfer, ca transportul nu intra in aceasta categorie. Asta din cate am studiat pana acum...
Ioana B

avramg

#9 Mesaj de avramg »

Fratilor in declaratia 390 nu apar decit achizitiile intracomunitare de bunuri nu de servicii..........

bolbai

#10 Mesaj de bolbai »

Logic :lol: , m-a luat valul si m-am zapacit cu livrarile si achizitiile astea intracomunitare :lol: Multumim ca ne-ai adus inapoi pe pamant
Ioana B

balazse

#11 Mesaj de balazse »

Normal ca serviciile nu le pui in declaratia 390.
Dar daca folosesti ca tip "nedefinit" programul nu are de unde sa stie ca este de exemplu marfa sau este un serviciu, de aceea am mentionat cele de mai sus.

Scrie răspuns