Retea cablu internet

cretun

Retea cablu internet

#1 Mesaj de cretun »

Buna ziua
O firma are o retea de cablu FTP pentru internet, construita in regie proprie intr-o perioada de 4 ani si 6 luni si care s-a marit luna de luna.
Cablul a fost dat pe cheltuiala la momentul consumului.
Controlul fiscal pretinde ca ar fi trebuit inregistrat pe imobilizari la codul 1.3.20 Linii si cabluri aeriene de telecomunicatii(stalpi, circuite, cabluri) cu o durata de 9-12 ani. Mentinez ca durata de viata la astfel de cablu variaza intre cateva luni si 1-2 ani .
Daca trebuia inregistrat la imobilizari in momentul cand valoarea cablului a ajuns la limita valorica prevazuta de lege, ce se intampla cu extinderile ce s-au facut luna de luna dupa momentul inregistrarii initiale?
Poate ma lumineaza cineva care are o retea de internet.

paturcai

Re: Retea cablu internet

#2 Mesaj de paturcai »

cretun scrie:Buna ziua
O firma are o retea de cablu FTP pentru internet, construita in regie proprie intr-o perioada de 4 ani si 6 luni si care s-a marit luna de luna.
Cablul a fost dat pe cheltuiala la momentul consumului.
Controlul fiscal pretinde ca ar fi trebuit inregistrat pe imobilizari la codul 1.3.20 Linii si cabluri aeriene de telecomunicatii(stalpi, circuite, cabluri) cu o durata de 9-12 ani. Mentinez ca durata de viata la astfel de cablu variaza intre cateva luni si 1-2 ani .
Daca trebuia inregistrat la imobilizari in momentul cand valoarea cablului a ajuns la limita valorica prevazuta de lege, ce se intampla cu extinderile ce s-au facut luna de luna dupa momentul inregistrarii initiale?
Poate ma lumineaza cineva care are o retea de internet.
Aceasta situatie, cum bine observi, este o retea interna nu este o retea publica care sa aduca foloase din exploatarea ei. Ca firma are 100 de angajati, reteaua care leaga aceste computere nu poate fi considerata sub nicio forma activ fix.
Exista in definirea activelor fixe si modul in care acestea pot fi identificate.
Asa judec eu problema.
Iar cei de la Fisc (probabil ca nu au gasit altceva si trebuiau sa se agate de ceva) sa faca ei dovada ca nu s-a procedat legal dpdv fiscal.
Eu asa stiu, acuz un om si vin cu dovada nu cel acuzat trebuie sa se disculpe aducand in propria-i aparare documente sau prevederi legale.
Fiscul trebuie sa zica asa:
S-a incalcat prevederea, nu s-a tinut cont de...,articolul din ...... chestii din astea.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

cretun

#3 Mesaj de cretun »

Multumesc pentru intervenita prompta.
Cred ca nu am expus prea clar situatia. Reteaua este externa iar activitatea firmei este tocmai livrarea de internet la diversi beneficiari .
Eu ma intreb cum poate o retea din calblu care are o durata scurta de viata sa fie incadrata la 9-12 ani si cum se reflecta extinderile efectuate pe parcurs in valoarea mijlocului fix. Dar inlocuirile de cablu, care cedeaza des?
Care este valoarea de inventar? Se tot mareste valoarea de inventar cu fiecare extindere, luna de luna timp de 4 ani?

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Nu valoarea de inventar nu creste. Si nici nu are cum sa creasca.
Este exact ca la masina:
Daca ii schimb acumulatorul sau ii inlocuiesc o anvelopa inseamna ca ii va creste valoarea?
La fel si aici:
Ceea ce inlocuiesc se trece pe cheltuieli de intretinere.
Se pare ca cei de la Fisc au avut dreptate: daca este o retea care prin exploatare aduce venituri inseamna ca este activ fix. Si e firesc sa fie asa:
Statul (daca s-ar trece pe cheltuieli toate cheltuielile din facturi) din ce ar mai trai?
El traieste din taxe si impozite si atunci "tempereaza" trecerea pe cheltuieli imediate tocmai pentru a ciupi si el.
Ca durata de viata a unui cablu (garantia in sine este de maxim 2 ani) nu este relevant. Garantia nu inseamna automat ca acel cablu nu mai functioneaza dupa 2 ani. Nu! Producatorul garanteaza ca cel putin 2 ani raspunde pentru eventualele vicii de productie. El poate sa fie viabil 40 de ani. Cum este de exemplu instalatia electrica din unele blocuri de locuit. E deplasat exemplul dar e folositor.
Valoarea pentru extinderea retelei DA modifica valoarea contabila a retelei.

Asta e.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns