prestari servicii AUSTRIA

viium

prestari servicii AUSTRIA

#1 Mesaj de viium »

Buna ziua,

Firma monteaza cu materialul clientului, care este o firma din Austria, transformatoare ... la final factureaza manopera de montaj catre firma din Austria si livreaza transformatoarele montate, adica materialele imi vin din Austria fara factura si pleaca transformator montat.
Factura de manopera are TVA?, tinand cont ca eu a trebuit sa mai cumpar din tara pentru montajul lor niste materiale (elastice, ambalaj, suruburi).
Pe factura eu voi scrie doar manopera de montaj

apetrem

#2 Mesaj de apetrem »

Se numesc "lucrări efectuate asupra bunurile mobile corporale".
ART. 133 alin (2) lit h) pct. 2

Neimpozabil in Romania, adica fara TVA, doar daca firma din Austria este inregistrata
in scop de tva si "comunică un cod de înregistrare în scopuri de TVA valabil atribuit
de autorităţile competente dintr-un stat membru" altul decat Romania.

viium

#3 Mesaj de viium »

multumesc ....
vroiam sa specific ca am sunat la "consultanta contribuabil" la adm. financiara si de acolo mi-au spus urmatoarele:
ca ma incadrez la art. 133-lit.h-pct.2, dar conf. art. 150-alin.1-lit.c + art.157-alin.2 - nu este taxare inversa .... si deci trebuie sa trec TVA pe factura, pe care il declar in jurnal vanzari (4427) si il virez la stat.

Practic, societatea factureaza manopera ( si manopera nu este scutita) ... doar materialele care le-am incorporat as putea sa le trec separat in factura , si acestea intradevar sunt scutite.

apetrem

#4 Mesaj de apetrem »

Te-a bagat in ceață ăia de la consultață :)

Fie că nu au ințeles speța, căci articolul citat, art. 150-alin.1-lit.c,
se refera la beneficiarii prestatiilor si nicidecum la prestator,
fie ca citesc codul fiscal din doi in doi ...

Manopera nu este scutită de tva, este neimpozabil in Romania,
factura este fără tva, deci nu se platește nici un tva, iar materialele nu au ce cauta pe factura.

Scrie răspuns