AIC si export

savaa

AIC si export

#1 Mesaj de savaa »

Va cer parerea intr-o problema: achizitionez marfa din UE si o vand intr-un stat din afara UE. Primesc factura si emit factura dar marfa circula direct intre furnizorul si clientul meu fara sa intre in Romania. Eu inregistrez aceasta marfa in 371 fac NIR pentru ca voi conta 607 si voi face bon de consum sau NIR-ul si BC nu se mi fac? Multumesc

balazse

#2 Mesaj de balazse »

Ce fel de gestiune ai, catitativ valoric sau global valoric? la pret de achizitie sau la pret de vanzare?
Care metoda il folosesti FIFO sau CMP?

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Este doar export.
Se face NIR şi se descarcă prin factura emisă la export. Nu are ce căuta bonul de consum aici.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

savaa

#4 Mesaj de savaa »

multumesc pentru raspunsuri, dar intrebarea este faci NIR pentru o marfa care nu intra in gestiunea ta?sau este mai corect sa folosesti contul 357 marfuri la terti?

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Daca am o iesire/vanzare de marfuri, aceasta vanzare este asezata in mod natural fie pe efortul propriu (productie) fie pe seama costului intermedierii (marfuri spre vanzare, 371).
Furnizorul meu din UE imi factureaza mie dar transporta clientului meu direct.
El poate primi de la clientul meu banii sau direct de la mine.
Daca nu ar vrea ca eu sa intru in aceasta operatiune triunghiulara la ce m-ar mai ameti si pe mine.
Ce caut eu in aceasta relatie (mange-a-trois) daca furnizorul meu poate avea legaturi directe cu clientul meu?
Daca TomaC ti-a recomandat sa faci NIR, are Kira socoteala......
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

savaa

#6 Mesaj de savaa »

:oops: multumesc

Scrie răspuns