Cum inregistrez reteaua de calculatoare (S.E.I.) din scoala?

Chestiuni specifice programului SAGA B.
stoicam38

Cum inregistrez reteaua de calculatoare (S.E.I.) din scoala?

#1 Mesaj de stoicam38 »

Buna ziua,

Sunt noua pe acest site si abia mi-am activat Saga B.
Ma poate ajuta cineva cu o monografie a mijloacelor fixe reprezentand sistemele educationale informatizate (S.E.I.) dintr-o scoala generala?
Si cum se inregistreaza in Saga B?
Adica se inregistreaza tot SEI-ul odata cu suma totala sau fiecare componenta in parte (ex. unitate centrala, server, monitor, programe educationale, licente programe etc.)?
Iar la imobilizari trebuie amortizate sau nu?

Multumesc anticipat pentru lamuriri.

paidolat181

#2 Mesaj de paidolat181 »

In Saga se inregistreaza la fel ca si in modul clasic, pe suport de hartie. Inregistrarile sunt aceleasi indiferent de softul folosit.
Problema ta este referitoare la cum se trateaza din punct de vedere al imobilizarilor respectiva aparatura.
Toate componentele care nu pot fi folosite separat ci doar ca ansamblu de componente se inregistreaza global, la valoarea tuturor subansamblelor sau componentelor.
De exemplu monitorul nu poate fi utilizat fara unitatea centrala, tastatura de asemenea este inutilizabila fara restul componentelor. In acest caz se inregistreaza toate aceste componente ca o singura "entitate" denumita sistemul de calcul precizandu-se in fisa mijlocului fix toate componentele care fac parte din acesta.
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.

paidolat181

#3 Mesaj de paidolat181 »

Contabilitatea sintetică a activelor fixe corporale se ţine pe categorii, iar
contabilitatea analitică pe fiecare obiect de evidenţă, prin care se înţelege obiectul singular sau complexul de obiecte cu toate dispozitivele şi accesoriile acestuia, destinat să îndeplinească în mod independent, în totalitate, o funcţie distinctă
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.

belibouc436

#4 Mesaj de belibouc436 »

Depinde, daca ai primit odata cu sistemul informatic si documente din care reiese valoarea pe fiecare componenta in parte, si un fel de proces verbal sau nu stiu cum sa-i spun, din care sa se inteleaga ca le inregistrezi in contabilitate, atunci le incadrezi la obiecte de inventar sau mijloace fixe, dupa cum ai valorile: 25 de calculatoare, etc.
Dar mai poate fi o varianta, care este si la scoala noastra, unde aceste dotari le am extracontabil, nu am primit la ele nimic legat de valoare, doar ca la fiecare sfarsit de an confirmam firmei de unde le-am primit, pe o lista de inventar existenta lor, numai numeric - am inteles ca sunt luate in leasing de firma respectiva, dar nu stiu sigur.

stoicam38

#5 Mesaj de stoicam38 »

Este adevarat, am la toate scolile (7 la numar) cate un laborator de cate 15+1, 10+1 si 5+1 sisteme de calcul, iar la 4 scoli mai am si videoproiectoare + ecrane de proiectie, laptopuri, multifunctionale de birou si faxuri.

Problema este ca la unele dintre ele, si anume primele 4 scoli (si cele mai mari) nu am primit decat "cererile de transfer a mijlocului fix" de la ISJ in care sunt trecute, ex: multifunctional + fax = 5759 lei si SEI 15+1 = 36836,16 lei, fara detalieri pe obiecte sau preturi / bucata.

Eu cand le inregistrez la "intrari" trebuie sa le detaliez sau le introduc cu sumele de mai sus?

Iar la celelalte 3 scoli mai mici, au venit mai tarziu, dar contin notele contabile si anexele la ele, in care sunt trecute fiecare sistem de calcul si server, si fiecare licenta cu valorile unitare.

Eu apoi trebuie sa le introduc (din nou) la imobilizari cu valorile unitare pe fiecare obiect in parte sau pe sistem de calcul, multifunctional, videoproiector... ????

Va rog, imi explica si mie cineva?

dragoss

#6 Mesaj de dragoss »

daca se refera la laboratoarele de info primite de la ministerul educatiei eu cred ca potrivit ar fi pentru laborator( calculator,monitoir,) 213=779iar licente sau lectii primite cu titlu gratuit 208=779 dupa care le introduci la imobilizari si alegi contul de amortizare si perioada dupa care la fiecare inchidere de luna programul ti le trece automat pe cheltuiala

Scrie răspuns