creditare firma de catre asociat sau actionar

pavele482

creditare firma de catre asociat sau actionar

#1 Mesaj de pavele482 »

Exista vre-un act normativ in care este stipulat ca sumele cu care asociatul sau actionarul crediteaza societatea in baza unui contract de imprumut financiar, pe un termen mai mare de 1an, sa fie comunicata la BNR indiferent de suma si moneda?
Multumesc frumos pentru ajutor!

BNR sau Oficiul National de Spalare a Banilor.

teodorg133

#2 Mesaj de teodorg133 »

si pe mine ma interseaza acest subiect, am citit L.656/2002 complet.si cu 53/2008...dar nu mi-e limpede cine trebuie sa depuna aceasta declar...de fapt treb o pers.imputernicita de admin.societ.care sa raporteze tranz. peste 15 mii euro in numerar...care par suspecte !!!! :wink:

PS....cine a facut si stie despre acest subiect, rog frumos sa ne lumineze...am auzit ca sunt amenzi f mari....!!! :roll: :roll:

am gasit o adresa ... www.onpcsb.ro
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Explicit nu exista, dar implicit se "sugereaza" ca peste suma de 15.000 EUR devine "suspicios" de unde are acel cineva banii daca nu ii imprumuta de la Banca.
Daca un asociat unic traieste din benficiu/dividend si asteapta un an de zile, de unde are el bani sa crediteze in nestire societatea/compania? Si mai mult de atat de ce "baga" atatia bani, daca ea,compania, este in cadere libera?
Rezonabil privind problema, nu pot de exemplu sa ud desertul Sahara zilnic crezand ca va creste acolo iarba.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

teodorg133

#4 Mesaj de teodorg133 »

Am cerut lamuriri in leg.cu subiectul de mai sus, deoarece am un client, o societ. infiintata in Rom, cu asociat danez, neplatit.de tva (inca) , care cumpara (deocamd) terenuri agricole, in vederea activ.agricultura....toate terenurile sunt cumparate de la pers.fizice (propriet de paman) prin acte de vanz.cump.la notar si unele depasesc aceasta suma...15 mii euro

treb sa depuna decizia de numire a unui reprez. in leg.cu transmiterea acestor documente ????...iertati-ma..dar zau daca am inteles f.bine aceasta lege....va rog, luminati-ma !!! :oops: :oops: :oops:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Nu este cazul tau.
In cazul tau banii atrasi sunt niste viitoare vanzari, si aconomic exista acoperire: banii vin de la persoane fizice pe baza unor contracte notariale.
Nu-i nimic ilegal, nu vad unde ar fi spalarea banilor.
Mai nou la o Banca mi s-a dat sa completez un formular atunci cand am depuz capitalul social de 200 lei, sa scriu ca provenienta acestei sume este licita.
M-am crucit am semnat ... si am ramas prieteni.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

teodorg133

#6 Mesaj de teodorg133 »

:roll: :lol: :lol: multumesc, paturcai !!!
[/color]

Scrie răspuns