vanzare marfa sub pret de achizitie

capraroius

vanzare marfa sub pret de achizitie

#1 Mesaj de capraroius »

Buna ziua.Am urmatoarea situatie:firma desfasoara activitate de comert engross cu produse diverse(alimentare si nealimentare).Este platitoare de TVA.Insa vinde produsele sub pretul de achizitie.Nu inteleg care ar fi afacerea,daca pierde mereu la pret?In acest caz,se poate deduce tva-ul din facturile de intrare?Cheltuiala facuta cu diferenta de pret intre pretul de achizitie si cel de vanzare se inreghistreaza ca o pierdere nedeductibila,avand in vedere ca nu am integistrat nici un profit si deci cheltuiala nu ar prea fi inteleasa ca si o cheltuiala facuta pentru bunul mers al societatii?Ce parere aveti?Cum ar trebui procedat in acest caz?Ar trebui facut un proces verbal de reducere de pret?Si care ar fi motivul?Va rog daca stie cineva sa-mi spuna un act normativ in care sa se precizeze daca am sau nu voie sa vand sub pretul de achizitie(desi e logic ca nu am voie).Am cautat pe net si am intrebat diversi contabili,nu a stiut nimeni sa-mi dea un raspuns clar in acest sens.Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Vedeți OG 99/2000.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

capraroius

#3 Mesaj de capraroius »

Multumesc tomac.Am citit og99/2000,ma ajuta mult in a vedea limpede de acum activitatea de comert,insa nu m-am lamurit cu tva-ul din facturile de intrare la marfa vanduta sub pret de achizitie.Pot sa-l deduc?In codul fiscal nu am gasit vreo referire in acest sens.Multumesc pentru promtitudinea raspunsurilor.

apetrem

#4 Mesaj de apetrem »

In situatia in care vanzarea se face la o valoare mai mica decat valoarea de intrare,
nu exista obligatia ajustarii TVA colectat. Ajustarea taxei deduse se face numai
pentru bunurile de capital prevazute la alin.2 lit.a) al art. 149 CF

Scrie răspuns