vanzare constructie
vanzare constructie
o soc. com. obtine autorizatie provizorie de ridicare a unei constructii provizorii pe structura de lemn, fara fundatie( un solar), pe un teren inchiriat. In contabilitate o parte din materiale apar in materiale consumabile debit, si o parte in imobilizari corporale in curs de executie debit. Anul acesta constructia este gata iar firma doreste sa o vanda. Va rog sa ma ajutati !!!!! CUm se procedeaza? Care este modalitatea de vanzare ? Cum vor arata inregistrarile contabile?
- teodorg133
Va trebuie o receptie finala a lucrarii, de catre un expert tehnic, care sa dea o val.totala a imobilizarii, pt ca dvs sa o prindeti in contab.ca si mijloc fix....dupa care se poate face vanzarea...
iar chelt.care sunt prinse in consumabile, trebuiau toate duse in 231 (imobin curs)...si apoi in 212...
iar chelt.care sunt prinse in consumabile, trebuiau toate duse in 231 (imobin curs)...si apoi in 212...
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
-
Daca din start s-a mers pe ideea vanzarii respectivei constructii, nu e cazul inregistrarii la imobilizari corporale ci doar o prestare de servicii de constructii, in care include costul materialelor si manopera.
Nu vad ce nevoie este de expert sa evalueze cladirea ( in cazul imobilizarii corporale) pentru stabilirea valorii finale. Valoarea finala este data de totalitatea costurilor necesare constructiei respective: ch. directe, indirecte, generale, etc., situatie in care acestea trebuie cumulate in 231 pana la finalizarea lucrarii.
Nu vad ce nevoie este de expert sa evalueze cladirea ( in cazul imobilizarii corporale) pentru stabilirea valorii finale. Valoarea finala este data de totalitatea costurilor necesare constructiei respective: ch. directe, indirecte, generale, etc., situatie in care acestea trebuie cumulate in 231 pana la finalizarea lucrarii.
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.
-
-
pai daca ai materiale consumabile pe debit si ele fac parte din costul imobilului ,atunci acestea trebuia sa fie consumate prin bon de consum -descarcare cantitati ---- si introduse in imobilizari in curs apoi dupa ce ati introdus toate cheltuielile faceti receptia imobilizarii prin proces -verbal de receptie si o treceti de pe imobilizari in curs in 212 !!!si vanzarea o faceti la pret negociat cu cumparatorul !!!