vanzare constructie

statem178

vanzare constructie

#1 Mesaj de statem178 »

o soc. com. obtine autorizatie provizorie de ridicare a unei constructii provizorii pe structura de lemn, fara fundatie( un solar), pe un teren inchiriat. In contabilitate o parte din materiale apar in materiale consumabile debit, si o parte in imobilizari corporale in curs de executie debit. Anul acesta constructia este gata iar firma doreste sa o vanda. Va rog sa ma ajutati !!!!! CUm se procedeaza? Care este modalitatea de vanzare ? Cum vor arata inregistrarile contabile?

teodorg133

#2 Mesaj de teodorg133 »

Va trebuie o receptie finala a lucrarii, de catre un expert tehnic, care sa dea o val.totala a imobilizarii, pt ca dvs sa o prindeti in contab.ca si mijloc fix....dupa care se poate face vanzarea...

iar chelt.care sunt prinse in consumabile, trebuiau toate duse in 231 (imobin curs)...si apoi in 212...
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

statem178

#3 Mesaj de statem178 »

multumesc

paidolat181

#4 Mesaj de paidolat181 »

Daca din start s-a mers pe ideea vanzarii respectivei constructii, nu e cazul inregistrarii la imobilizari corporale ci doar o prestare de servicii de constructii, in care include costul materialelor si manopera.
Nu vad ce nevoie este de expert sa evalueze cladirea ( in cazul imobilizarii corporale) pentru stabilirea valorii finale. Valoarea finala este data de totalitatea costurilor necesare constructiei respective: ch. directe, indirecte, generale, etc., situatie in care acestea trebuie cumulate in 231 pana la finalizarea lucrarii.
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.

statem178

#5 Mesaj de statem178 »

nu s-a mers pe ideea vanzarii. Constructia a fost ridicata pentru a fii utilizata de chirias, dar cu criza asta......... s-a hotarat sa schimbe locatia. Si singura solutie a fost sa vanda constructia si sa caute in alta zona a orasului.

beldeani267

#6 Mesaj de beldeani267 »

am de "100 de ani" niste ramasite pe imobilizari corporale in curs, si as vrea sa scot sumele respective de pe 231 pentru ca nu mai reflecta realitatea :)
ma puteti ajuta cu notele contabile?

O seara placuta!

vinczellero

#7 Mesaj de vinczellero »

pai daca ai materiale consumabile pe debit si ele fac parte din costul imobilului ,atunci acestea trebuia sa fie consumate prin bon de consum -descarcare cantitati ---- si introduse in imobilizari in curs apoi dupa ce ati introdus toate cheltuielile faceti receptia imobilizarii prin proces -verbal de receptie si o treceti de pe imobilizari in curs in 212 !!!si vanzarea o faceti la pret negociat cu cumparatorul !!!

Scrie răspuns