productie panificatie

lazurl333

productie panificatie

#1 Mesaj de lazurl333 »

va rog mult sa ma lamuriti.am o firma de productie ,vanzarea se ef

ecueaza si prin factura si prin magazin propriu (casa de marcat).cand vand pe factura pretul de cost stabilit in urma retetei este mai mare decat cel cu care vand.cum procedez?cum inregistrez diferenta?eu vand tot ceea ce se produce,nu raman niciodata cu produse finite in stoc.2.cand vand cu bon de casa.,inreg.mai intai in productie,apoi fac transfer in gestiunea magazin si apoi inregistrez vanzarea la iesiri-totul cant.valoric.numai ca la inchidere luna,in balanta mi-a ramas 371 sold rosu in D,348 sold in D si 378 sold in D.unde gresesc?daca trebuie sa adug eu in articole contabile ceva va rog sa-mi spuneti ce.va multumesc care este contarea si cu ce sume?se apropie inchiderea si nu reusec sa ma lamuresc.va multumesc

teodorg133

#2 Mesaj de teodorg133 »

Daca tot zici ca vinzi TOT ce produci si nu ramane nimic in stoc la sf.zilei, poti face asa :

345 = 711 cu 2000 lei ( sa zicem ca e val.prod.finite la pret de reteta)
cand le vinzi tu pui ad.com si tva..el devine marfa..dar poti sa-l vinzi tot ca prod.finit- sa zicem 200 buc x 10 lei)

5311 = 701 cand vinzi prin casa ( cu 15 lei buc x 100 buc = 1500 lei
sau cu factura
4111 = 701 ( inca 100 buc x 15 lei = 1500

descarci gest cu prod.finite vand...711 = 345 cu 2000

Cand ai format pret de reteta, ai avut si consumuri in 601...

daca e cineva de alta parere...??!! mie mi se pare mai simplu asa :oops:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

popescue159

Re: productie panificatie

#3 Mesaj de popescue159 »

am aceieasi situatie -brutarie, fosta contabila a lucrat numai cu contul de venituri 701 si 707. balanta nu are 345, 371 . produsele vandute prin casa de marcat nu au adaos. s-a procedat corect?

teodorg133

#4 Mesaj de teodorg133 »

Dupa mine, NU...unde se reflecta produsul finit ?...lucra numai cu 301 - materii prime ?....nu putea vinde fara adaos, atunci unde era profitul? si daca vindea cu 707, unde e marfa 371 ?... :roll: :roll:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

popescue159

#5 Mesaj de popescue159 »

multumesc.

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

lazurl333

#7 Mesaj de lazurl333 »

deci,este adevarat tot ceea ce produc vand pana la sfarsitul zilei.dar sunt obligata sa evidentiez diferenta de pret dintre pretul de cost al produsului care rezulta din retetar si pretul cu care-l vand.sunt nevoita sa inreg.mai intai in productie apoi fac transfer in magzin (cu pretul de productie)si apoi NU MAI STIU.eu lucrez cantitativ valoric.NU REUSESC SA INTELEG CARE SUNT PASII ,CUM SI UNDE OPEREZ.am inreg.prod.,apoi transfer si iesiri.in balanta am 348 cu sold in D,371 cu sold negativ in D si 378 cu sold in D.oare sunt nevoita sa inregistrez ceea ce transfer si in nir?de ce nu s-a efecuat descarcarea.daca stie cineva va rog sa-mi scrie pasii care trebuiesc urmati .mi-a raspuns cineva ca trebuie sa inreg.la sfarsitul lunii dif.de pret.cum?multumesc.imi pare destul de greoi programul,sau sunt sigura ca nu stiu eu care sunt pasii,cum fac inreg.deja eu inreg.acelasi lucru de 3 ori.

tomac

#8 Mesaj de tomac »

În acest caz nu e nevoie să mai evidenţiaţi nimic.
Pur şi simplu introduceţi la producţie produsul finit, cu un preţ standard, consumul se va determina în baza reţetarului definit pentru fiecare produs finit în parte. Validaţi producţia apoi puteţi introduce ieşirile sau transferul către gestiunea de marfă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

lazurl333

#9 Mesaj de lazurl333 »

nu este un pic cam greoi ,ma refer la productie cantitativ valoric?eu sunt nevoita sa inregistrez ceea ce vand pe bon de trei ori,odata la productie,odata la transferuri si inca odata la iesiri.nu exista nici o comanda care sa-mi poata face descarcarea automat.ma refer in cazul in care firma vinde tot ceea ce produce intr-o zi.si in plus sunt cam nelamurila in legatura cu inchiderea 121.eu am tot timpul pierderesi dupa parerea mea nu ar trebui.cred ca imi dubleaza cheltuiala.

lazurl333

#10 Mesaj de lazurl333 »

nu este un pic cam greoi ,ma refer la productie cantitativ valoric?eu sunt nevoita sa inregistrez ceea ce vand pe bon de trei ori,odata la productie,odata la transferuri si inca odata la iesiri.nu exista nici o comanda care sa-mi faca descarcarea automat.ma refer in cazul in care firma vinde tot ceea ce produce intr-o zi.si in plus sunt cam nelamurila in legatura cu inchiderea 121.eu am tot timpul pierdere si dupa parerea mea nu ar trebui.cred ca imi dubleaza cheltuiala.

mihaic879

#11 Mesaj de mihaic879 »

eu iti spun monografia folosita de mine

601 = 301 x bonuri de consum

345 = 711 y produse finite (pe langa bc adaugi cheltuielile indirecte)

371 = %
345 y
378
4428

valoarea 371 ar trebui sa fie egala cu ce ai vandut in ziua respectiva, daca vinzi TOT si nu ai retururi..desi m-as mira tare

descarcare gestiune:

% = 371

378
4428
607

asa ti se inchid toate conturile..

lazurl333

#12 Mesaj de lazurl333 »

ptr.productie,cum inregistrez retururile la ev.cantitativ valoric?si inca o problema.societatea comercializeaza si racoritoarea .cea mai mare parte lor este consumata in fabrica.eu refac contabilitatea din ianuarie si am constatat ca am un stoc ff mare la racoritoare.nu stiu cum sa procedez cu marfa din stoc care nu apare vanduta in casa de marcat.si va rog sa-mi mai spuneti care sunt conturile ptr.marfa perisabila ,nu reusesc sa inteleg unde inregistrez marfa perisabila,si aici am o cant.destul de mare in stoc.

lazurl333

#13 Mesaj de lazurl333 »

va rog sa ma ajutati,m-a zapacit aceasta firma de productie.mai nou am descoperit ca pe langa marfa pe care o vinde pe factura si casa de marcat,societatea mai vinde si in targuri si piete,am doar avizul de insotire a marfii.cum procedez ,fac monetar in baza avizului?

lazurl333

productie panificatie

#14 Mesaj de lazurl333 »

nu sunt deloc sigura ca lucrez corect.in momentul in care inregistrez productie si anume pretul prestabilit ,ce pret se trece?cel din retetar?eu cred ca am gresit,am trecut pretul mediu din preturi vanzare-articole.la fel si la transferuri.diferenta dintre pretul pe care l-am trecut si pretul de vanzare se inregistreaza automat?cred ca nu.sa nu-mi spuneti ca trebuie sa le calculez manual......si sa le adaug in articole.

eugen01

#15 Mesaj de eugen01 »

poate nu am inteles eu bine problema dvs. daca lucrati cantitativ valoric(obligatoriu pentru productie) si aveti Saga integrat (conta+stocuri) cu tot ce implica asta, definire gestiuni, articole etc...modul de lucru ar trebui sa fie urmatorul:

1.Inregistrare comanda in meniul Diverse>Comenzi.Saga calculeaza pretul in functie de materiile prime, consumabile etc.. folosite.La fiecare adaugare de material, Saga ne intreaba daca dorim setarea pretului, la fiecare material deci afiseaza totalul materialelor folosite.
pentru materialele folosite avem 2 posibilitati
a) facem bon de consum in ecranul Operatii>Bondeconsum
b)In momentul incheierii comenzii la predarea in Operatii>Productie Saga ne intreaba daca dorim si descarcarea materialelor folosite.Trbuie sa alegem una din metode pentru ca altfel saga ia in considerare ambele bonuri si atunci ne denatureaza stocurile.
2.La predarea in Operatii>Productie in coloana pret prestabilit Saga completeaza totalul materialelor folosite (conform bon de consum).
3.Notele contabile la face Saga in ecranulOperatii>Inchidere luna>inregistrare operatii aferente stocurilor (pentru conformitate verficati NC emisa si veti vedea ca o face corect.

Scrie răspuns