implementare sistem de management al calitatii ISO/HACCP

Mesaj
Autor
felead1
Mesaje: 59
Membru din: Vin Apr 27, 2007 12:00 am
Localitate: Deva

implementare sistem de management al calitatii ISO/HACCP

#1 Mesaj de felead1 »

Stie cineva in baza caror acte normative este obligatorie ( daca este obligatorie ) implementarea sistemelor de management al calitatii HACCP si ISO pentru un Hotel / Restaurant ? Multumesc :)

Avatar utilizator
comang846
Mesaje: 35
Membru din: Mie Mai 06, 2009 12:00 am
Localitate: Caransebes
Contact:

#2 Mesaj de comang846 »

"Începând cu data de 1 octombrie 2006, firmele care activeaza în industria alimentara au obligativitatea conform Hotarârii de Guvern nr. 924/2005, sa respecte normele de igiena a produselor alimentare bazate pe principiile HACCP.

Odata cu intrarea în vigoare a acestei hotarâri, societatile cu activitate în domeniul alimentar trebuie sa se asigure printre altele, ca angajatii responsabili pentru elaborarea si mentinerea procedurii au primit instruirea corespunzatoare în aplicarea principiilor HACCP, iar cei care manipuleaza alimente sunt instruiti în ceea ce priveste igiena alimentelor.
Atributii de control în privinta respectarii normelor HACCP, va avea Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor"

Am citat de aici : http://www.stirievenimente.ro/eveniment ... -HACCP/180

Scrie răspuns