Pagina 1 din 1

implementare sistem de management al calitatii ISO/HACCP

Scris: Joi Iul 09, 2009 9:30 am
de felead1
Stie cineva in baza caror acte normative este obligatorie ( daca este obligatorie ) implementarea sistemelor de management al calitatii HACCP si ISO pentru un Hotel / Restaurant ? Multumesc :)

Scris: Vin Iul 24, 2009 10:54 pm
de comang846
"Începând cu data de 1 octombrie 2006, firmele care activeaza în industria alimentara au obligativitatea conform Hotarârii de Guvern nr. 924/2005, sa respecte normele de igiena a produselor alimentare bazate pe principiile HACCP.

Odata cu intrarea în vigoare a acestei hotarâri, societatile cu activitate în domeniul alimentar trebuie sa se asigure printre altele, ca angajatii responsabili pentru elaborarea si mentinerea procedurii au primit instruirea corespunzatoare în aplicarea principiilor HACCP, iar cei care manipuleaza alimente sunt instruiti în ceea ce priveste igiena alimentelor.
Atributii de control în privinta respectarii normelor HACCP, va avea Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor"

Am citat de aici : http://www.stirievenimente.ro/eveniment ... -HACCP/180