impozit forfetar
impozit forfetar
rog cei cu experienta sa ma lamureasca..............
daca firmna e infiintata in 2009 se mai plateste impoyitul forfetar ?
daca firmna e infiintata in 2009 se mai plateste impoyitul forfetar ?
-
Tot in ceea ce priveste impozitul forfetar, va rog sa ma lamuriti:
-la trim. I 2009, societatea obtine profit si plateste imp. pe profit de 1042 lei.
-la 30.06.2009 societatea obtine profit si are de plata imp. profit de 1370 lei calcul efectuat de la 01.01.2009.
-impozitul forfetar pe 2 luni este de 717 lei.
Consider ca 1370 este mai mare decat 717, deci am de platit impozitul pe profit calculat, dar platesc numai 328 lei deoarece am platit deja 1042 la sf. trim. I?
Sau am de platit 717 lei - forfetarul?
Va rog mult sa ma lamuriti, am fost si am intrebat si la finante dar nu prea m-au lamurit - este un caz mai special, au spus.
Va multumesc din suflet!
-la trim. I 2009, societatea obtine profit si plateste imp. pe profit de 1042 lei.
-la 30.06.2009 societatea obtine profit si are de plata imp. profit de 1370 lei calcul efectuat de la 01.01.2009.
-impozitul forfetar pe 2 luni este de 717 lei.
Consider ca 1370 este mai mare decat 717, deci am de platit impozitul pe profit calculat, dar platesc numai 328 lei deoarece am platit deja 1042 la sf. trim. I?
Sau am de platit 717 lei - forfetarul?
Va rog mult sa ma lamuriti, am fost si am intrebat si la finante dar nu prea m-au lamurit - este un caz mai special, au spus.
Va multumesc din suflet!
Nu e niciun caz special. Nu e corect pusă problema. Pentru perioada de raportare, trim.2, impozitul datorat este 328 lei, care e mai mic decît impozitul minim pentru aceiaşi perioadă.Veţi plăti impozitul minim.
Regula este:
- se determină impozitul pe profit, exact cum o făceaţi şi înainte de apariţia impozitului minim.
- există 3 cazuri posibile:
a. pentru perioada de raportare, societatea nu datorează impozit pe profit
........în acest caz, se va declara astfel: rd.1 ...zero, la rd.1.1 ...impozitul minim, rd.2...impozitul minim (d100 va fi generată corect de către program)
b. pentru perioada de raportare, societatea datorează impozit pe profit, determinat după regulile cunoscute, mai mic decît impozitul minim
........în acest caz, se va declara astfel: rd.1 ...imp.profit rezultat din calcul, la rd.1.1 ...impozitul minim, rd.2...impozitul minim (în d100 va trebui completat manual rd.1)
c. pentru perioada de raportare, societatea datorează impozit pe profit, determinat după regulile cunoscute, mai mare decît impozitul minim
........în acest caz, se va declara astfel: rd.1 ...imp.profit rezultat din calcul, la rd.1.1 ...zero, rd.2...impozitul pe profit rezultat din calcul (d100 va fi generată corect de către program)
În toate cele trei cazuri se va achita suma cea mai mare, înscrisă pe rd.2 în D100.
Dacă aţi fi citi cu atenţie, tot ce s-a postat pe forum, legat de acest impozit minim, v-aţi fi lămurit şi cu această problemă.
Regula este:
- se determină impozitul pe profit, exact cum o făceaţi şi înainte de apariţia impozitului minim.
- există 3 cazuri posibile:
a. pentru perioada de raportare, societatea nu datorează impozit pe profit
........în acest caz, se va declara astfel: rd.1 ...zero, la rd.1.1 ...impozitul minim, rd.2...impozitul minim (d100 va fi generată corect de către program)
b. pentru perioada de raportare, societatea datorează impozit pe profit, determinat după regulile cunoscute, mai mic decît impozitul minim
........în acest caz, se va declara astfel: rd.1 ...imp.profit rezultat din calcul, la rd.1.1 ...impozitul minim, rd.2...impozitul minim (în d100 va trebui completat manual rd.1)
c. pentru perioada de raportare, societatea datorează impozit pe profit, determinat după regulile cunoscute, mai mare decît impozitul minim
........în acest caz, se va declara astfel: rd.1 ...imp.profit rezultat din calcul, la rd.1.1 ...zero, rd.2...impozitul pe profit rezultat din calcul (d100 va fi generată corect de către program)
În toate cele trei cazuri se va achita suma cea mai mare, înscrisă pe rd.2 în D100.
Dacă aţi fi citi cu atenţie, tot ce s-a postat pe forum, legat de acest impozit minim, v-aţi fi lămurit şi cu această problemă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
- teodorg133
Da, calc.impoz.profit de la incep.an, faci difer cu ce s-a inreg in trim1 si daca e mai mare, il dai, daca e mai mic, dai forfetar 

[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
[/color]
-
- teodorg133
Daca pe certif de inmatric J-eul dvs are data de dec.2008, sigur ati depus si o declaratie (in loc de bilant) ca nu ati avut activitate in 2008...si atunci, dati forfetarul...pt ca ati fost pe O ca venituri in 2008 ..
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
[/color]
-
-
- teodorg133
faceti analitic la 441 si la 691.."impoz.fofetar"..programul face deja nota cand calc impoz.forfetar 691 = 441 si dvs. puneti doar analiticelecu suma forfetara si plata 441/2= 5121...sau ma rog, cu ce platiti...este aceasi cu NC de la impoz.profit dar cu analiticetudorachea scrie:si eu am o nelamurire: daca platesc impozitul minim , ca asa trebuie fiind imp. meu mai mic , ce contabilizez? ce articol contabil fac si cu se suma ?

[/color]
[/color]
- teodorg133