Bordeerou achizitie

promovest96

Bordeerou achizitie

#1 Mesaj de promovest96 »

Buna ziua

am o achizitie de leme de foc pt iarna de la o persoana fizica, fac borderou de achizitie cu aceasta, insa mai platesc unor alte persoane vreo 200 lei pentru taiatul lor si aranjatul lor in magazie, cum procedez cu acesti 200 ron, ca sa-i pot deconta in contabilitate? Fac si pentru acesti un boredrou de acizitie? E posibil asa ceva pt prestari de servicii executate de persoane fizice?

Multam de ajutor!

apetrem

#2 Mesaj de apetrem »

Conventie civila cu impozit 16% retinut.
In statul nostru drag nu ai nici o sansa sa dai bani unei persoane fizice fara impozit.
Din ce sa traiasca si aia 2 mil de bugetari!

promovest96

#3 Mesaj de promovest96 »

Buna

imi puteti zice care e articolul care cere aceasta conventie civila, va rog? Ca eu nu stiam ca trebuie retinut la sursa acei 16%...

Multumesc!!
:D

teodorg133

#4 Mesaj de teodorg133 »

Deoarece conventia civila este reglementata expres doar de CODUL CIVIL
(art. 1410,art.1470 alin.1 si art.1471) sigur vei intra in conflict cu
inspectorii ITM, acestia invocind Codul Muncii, lege speciala care
interzice derularea oricaror relatii de munca fara un contract scris. :roll:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

promovest96

#5 Mesaj de promovest96 »

Deci, cum fac cu cei 200 roni pe care-i dau la taiat si aranjat de lemne? Pot sa-i trec pe un borderou de achizitie ?
SAU
Daca -i inregistrez 628=5311 , fac o DP, nu ar fii suficient doar atat?
Ca deja-s in ceata si nu stiu cum sa-i inregistrez.

Va multumesc ca-mi raspundeti!

teodorg133

#6 Mesaj de teodorg133 »

Nu prea ai alta solutie : fa un contr de prest servicii cu omu" ca pers.fiz, cu datele lui : nume, cnp, buletin si suma ...si faci disp casa cu suma respectiva si inreg e buna....dar fa un stat de plata cu impoz 16 %, vireaza-l si macar cu asta stai linistit !! :oops:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

herganiec

Re: Bordeerou achizitie

#7 Mesaj de herganiec »

tontv677 scrie:Buna ziua

am o achizitie de leme de foc pt iarna de la o persoana fizica, fac borderou de achizitie cu aceasta, insa mai platesc unor alte persoane vreo 200 lei pentru taiatul lor si aranjatul lor in magazie, cum procedez cu acesti 200 ron, ca sa-i pot deconta in contabilitate? Fac si pentru acesti un boredrou de acizitie? E posibil asa ceva pt prestari de servicii executate de persoane fizice?

Multam de ajutor!
nu v-ati fi complicat atat daca si cei 200 de ron pt taiat lemne i-ati fi scris direct pe borderoul de achizitie lemne, la mica intelegere cu persoana de la care ati cumparat lemnele. i-ati fi dat mai putin cu 200 ron si ati fi avut si cu ce sa platiti taiatul lor. cred ca era cel mai bine pt dvs.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

promovest96

Re: Bordeerou achizitie

#8 Mesaj de promovest96 »

nu v-ati fi complicat atat daca si cei 200 de ron pt taiat lemne i-ati fi scris direct pe borderoul de achizitie lemne, la mica intelegere cu persoana de la care ati cumparat lemnele. i-ati fi dat mai putin cu 200 ron si ati fi avut si cu ce sa platiti taiatul lor. cred ca era cel mai bine pt dvs.[/quote]

Asa am si facut, in cele din urma!! :lol:

Multumec

herganiec

#9 Mesaj de herganiec »

:lol: :lol:
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Scrie răspuns