ecotaxa
Intrebarile scurte nu intotdeauna capata raspunsuri scurte.
Ecotaxa nu se evidentiaza decat la producatorii de pungi si importatorii intr-un cuvant furnizorii.
Cumparatorii o trec (ca si taxa pe benzina pe vremuri) direct in pretul de achizitie.
Am 3 lei fara punga+0,2 lei punga inseamna ca pretul meu de achizitie este de 3,2 pentru produsul cumparat.
Daca am cumparat direct de la furnizorul de pungi le trec ori pe cheltuiala deductibila (623.00001, pentru ca imi fac reclama si nu mai vreau sa iau separat de la cumparatori aceasta taxa) ori le fac NIR si le vand precum un produs.
Nimeni in Romania in afara de producatorii si importatorii de pungi nu evidentiaza aceasta ecotaxa.
De afisat trebuie afisat un anunt la magazin din care sa reiasa ca pungile sunt purtatoare de ecotaxa.
Nimic mai mult.
Ecotaxa nu se evidentiaza decat la producatorii de pungi si importatorii intr-un cuvant furnizorii.
Cumparatorii o trec (ca si taxa pe benzina pe vremuri) direct in pretul de achizitie.
Am 3 lei fara punga+0,2 lei punga inseamna ca pretul meu de achizitie este de 3,2 pentru produsul cumparat.
Daca am cumparat direct de la furnizorul de pungi le trec ori pe cheltuiala deductibila (623.00001, pentru ca imi fac reclama si nu mai vreau sa iau separat de la cumparatori aceasta taxa) ori le fac NIR si le vand precum un produs.
Nimeni in Romania in afara de producatorii si importatorii de pungi nu evidentiaza aceasta ecotaxa.
De afisat trebuie afisat un anunt la magazin din care sa reiasa ca pungile sunt purtatoare de ecotaxa.
Nimic mai mult.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Re: ecotaxa
Cum as putea sa fac astfel incat sa fie evidentiata ecotaxa pe bonul fiscal?Inainte de a trece la Saga si Market Line , cand scoteam bonuri fiscale cu pungi aparea cat era valoarea sacosei si imediat sub aceasta era trecuta valoarea ecotaxei.Cum sa procedez?
Totusi unde apare ca pe bon fiscal trebuie sa treci ecotaxa?
Mai sus (daca ati fi citit) PaturcaI a descris ca acea ecotaxa se evidentiaza doar de catre producatori. Care este neclaritatea (dupa 7 ani)?
Mai sus (daca ati fi citit) PaturcaI a descris ca acea ecotaxa se evidentiaza doar de catre producatori. Care este neclaritatea (dupa 7 ani)?
Noi avem pungi imprimate cu sigla firmei, firma producatoare ne-a informat ca in acest caz noi devenim producatori si prin urmare noua ne revine obligatia de a culege ,raporta si plati acesta taxa .'Produsele fabricate, în baza unui contract, exclusiv pentru un operator economic care îşi aplică denumirea, marca sau un alt semn distinctiv pe produs, în scopul introducerii pe piaţă şi/sau al punerii în funcţiune în România în numele său, se consideră a fi introduse pe piaţa naţională de către acesta'.
Eu lucrez doar de 2 luni pe Saga si inca mai sunt lucruri pe care nu stiu sa le fac.
Am citit postarea de mai sus,dar in cazul meu noi devenim producatorul pungilor prin faptul ca ne-am aplicat denumirea firmei pe pungi si nu stiu cum sa fac sa evidentiez ecotaxa pe bonurile fiscale si in contabilitate .
Eu lucrez doar de 2 luni pe Saga si inca mai sunt lucruri pe care nu stiu sa le fac.
Am citit postarea de mai sus,dar in cazul meu noi devenim producatorul pungilor prin faptul ca ne-am aplicat denumirea firmei pe pungi si nu stiu cum sa fac sa evidentiez ecotaxa pe bonurile fiscale si in contabilitate .
Totusi unde scrie partea asta cu sigla intr-un act normativ, doar din curiozitate.
ORDIN nr. 192 din 20 februarie 2014 privind modificarea Ordinului ministrului mediului şi gospodăririi apelor nr. 578/2006 pentru aprobarea Metodologiei de calcul al contribuţiilor şi taxelor datorate la Fondul pentru mediu http://www.ecologic3r.ro/legislatie/leg ... 22014.html
Informatia pe care am scris-o mai devreme am gasit-o in Anexa la punctul 12.
Informatia pe care am scris-o mai devreme am gasit-o in Anexa la punctul 12.
Scuze, dar din cele mentionate acolo eu inteleg ca eu fac contract cu o firma externa care imi personalizeaza pungile aduse din afara, dar tu ai mentionat ca faci achizitie de pungi si doar faci o inscriptie, care nu este acelasi lucru. Este totusi posibil ca gresesc.
12. ... Produsele fabricate, în baza unui contract, exclusiv pentru un operator economic care îşi aplică denumirea, marca sau un alt semn distinctiv pe produs, în scopul introducerii pe piaţă şi/sau al punerii în funcţiune în România în numele său, se consideră a fi introduse pe piaţa naţională de către acesta.
Ati inteles corect: eu achizitionez pungi inscriptionate cu numele firmei. Ei fac inscriptia, eu doar platesc...
Am sesizat ca la toate magazinele mari este evidentiata pe bonul fiscal valoarea ecotaxei si nu ma refer numai la hypermarketuri ci si la magazinele locale. Chiar nu stiu cum sa procedez.
Nu stiu cum sa fac sa iasa pe bonul fiscal la fiecare punga vanduta si valoarea ecotaxei .
Am sesizat ca la toate magazinele mari este evidentiata pe bonul fiscal valoarea ecotaxei si nu ma refer numai la hypermarketuri ci si la magazinele locale. Chiar nu stiu cum sa procedez.
Nu stiu cum sa fac sa iasa pe bonul fiscal la fiecare punga vanduta si valoarea ecotaxei .