Pagina 1 din 1

Saga C sau Saga S

Scris: Mar Oct 13, 2009 1:53 pm
de mogae872
Am o nedumerire....momentan eu folosesc Saga C!

1. Pentru un restaurant am nevoie si de Saga S?
2. Ce are in plus Saga S fata de saga C? Pentru ca am observat ca in articole pot sa introduc produse finite obtinute in bucatarie cu retetarele aferente....si sa le trec apoi in "productie" din butonul operatii (acestea se gasesc in Saga C)
3. Fisele de magazie pentru produsele din restaurant se pot lista si din Saga C? de unde?
4. Am creat gestiuni diferite, pentru restaurant cantitativ-valorica dar nu stiu daca trebuie sa bifez "la pret de vanzare" sau nu...
5. De ce nu ma lasa programul sa trec analiticele pentru gestiunea cantitativ-valorica ci numai la cea global-valorica (cea a Barului)?
6. La Restaurant pentru a avea evidenta fiecarui produs intrat ex. ulei 10 l, carne porc 15 kg, cascaval 10 kg, etc... trebuie ca la "Intrari" sa fac receptia pe fiecare produs in parte(exact cum este pe factura) nu?!

Cam astea sunt nelamuririle mele, ca incepator in aceasta activitate...ar mai fi ele...dar... poate mi le mai lamuresc si singura... :?

Scris: Mar Oct 13, 2009 3:16 pm
de eugen01
2.imho..Saga C (contabiltate +stocuri) are in plus...stocurile.
3.Se pot lista din Situatii Listari.Selectati articolul, perioada(cat mai din urma)...
4.Probabil nu ati dezactivat casuta "dezactiveaza stocuri ..." din meniul Administrare>ConfigurareSoc>SetariDiverse.ar mai trebui o bifa pe "gestiuni distincte" nu pe pret vanzare pentru gestiunea cantitativ valorica..
6.Da.Trebuie create articole pentru fiecare materie prima intrata, articol si pentru produsul finit.

altfel , manualul, Help-ul Saga este foarte explicit (Informatii generale si Gestiuni)

succes !