nealamurire

secana

nealamurire

#1 Mesaj de secana »

va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema :oops:
In luna 09 am incasat prin banca de la un client x ron reprezentand c/v factura proforma.In luna 10 s-a intocmit factura.Pe ce cont inregistrez suma x pana la data data intocmirii facturii.
Multumesc :lol:

eugen01

#2 Mesaj de eugen01 »

418.(analitic client) + 4428

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Uite ca nu pot fi de acord.
In primul rand nu trebuia sa faci factura proforma unui client. I-ai facut. Nu-i nicio nenorocire. Imediat ce banii au fost primiti trebuia emisa factura.
Caz concret:
Achiat o factura proforma in data de 30 ale lunii (ultima zi din luna).
Furnizorul meu primeste banii pe data de 01 ale lunii urmatoare.
La ce data emite furnizorul factura?
La data de 30 ale lunii precedente pentru ca atunci cand primesc banii la explicatie este trecuta si data la care banii au "iesit" din contul clientului si mi-au fost virati.
Ai uitat ca ai primit niste bani si a trecut o perioada de timp destul de mare.
Atunci contam primirea banilor in 473 tocmai pentru a nu le da o conotatie economica.
Riscant este ca la un eventual control 418+4428 sa trezeasca suspiciuni si sa fii pus/a in situatia sa inregistrezi factura in luna precedenta.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

eugen01

#4 Mesaj de eugen01 »

418-Clienti facturi de intocmit.Evidentiaza vanzari de produse si marfuri,lucrari executate si servicii prestate, inclusiv TVA pentru care nu s-au emis facturi.

deci..MEA CULPA" :oops:

altfel, de dragul dezbaterii..473 se refera laDecontari din operatii in curs de clarificare.Deci, in interpretarea mea, am primit o suma dar nu stiu ce este cu ea.Nu am nici o referire la un contract, instiintare de plata etc..

In cazul emiterii de proforma,instiintare de plata , pe baza unui contract, comenzi ferme etc..nu ar fi mai recomandat 419 (debit)???
419- evidentiaza lucrari, prestari deservicii ce se vor efectua ulterior
(evident cu respectarea prevederilor referitoare la emiterea facturii)

secana

#5 Mesaj de secana »

operatiunea s-a derulat in felul urmator :oops:
1.oferta de pret pentru client
2.accepta pretul si-mi cere o factura proforma ca sa-mi vireze banii si cand trece pe la noi duce marfa(santem din localitati diferite)
3.nu a venit dupa marfa doar dupa o luna :shock:
Fiind incepatoare nu am stiut ca nu pot incasa pe baza de proforma sau ca am un anumit teremen sa intocmesc factura definitiva :cry:
Sincer mi-as dori ca toti clintii sa-mi plateasca inainte cu o luna marfa :lol: :wink:
o zi placuta

eugen01

#6 Mesaj de eugen01 »

termenul e specificat in CF art.155. art.1

(puteti sa o trimiteti in format pdf, la data emiterii; originalul putand fi ridicat , remis cand se poate.Stabiliti o procedura)

Scrie răspuns