Am rugămintea să-mi precizaţi procedura de înregistrare a obiectelor de inventar.
Eu în SAGA S la tipuri de articole am bifat cont stoc=303, cheltuieli =603 şi bifa pe aprovizinabil. Când vreau să verific fişa contului 603 găsesc un câmpa alb !
Mulţumesc anticipat !
Obiecte de inventar
-
Pentru a ajunge pe cheltuieli, acestea trebuie să fie date în folosinţă.
Pentru asta trebuie ca la tipul Obiecte de inventar să ai aşa:
cont stoc - 303, cont cheltuieli - 603 şi să fie bifat la aprovizionabil şi la consumabil.
Pentru a le da în folosinţă - Operaţii - Alte operaţii - Dare în folosinţă ob.inv.
Abia acum, după validarea operaţiilor de dare în folosinţă se va genera articolul contabil 603=303 şi vei putea verifica fişa pe contul 603.
Pentru asta trebuie ca la tipul Obiecte de inventar să ai aşa:
cont stoc - 303, cont cheltuieli - 603 şi să fie bifat la aprovizionabil şi la consumabil.
Pentru a le da în folosinţă - Operaţii - Alte operaţii - Dare în folosinţă ob.inv.
Abia acum, după validarea operaţiilor de dare în folosinţă se va genera articolul contabil 603=303 şi vei putea verifica fişa pe contul 603.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
obiecte de inventar
Mulţumesc mult tomac! Acum mă întreb cum pot urmări (cel puţin cantitativ) aceste obiecte de inventar în toate locaţiiile de utilizare şi perioada de utilizare. Cu scuzele unui intrus în domeniul contabilităţii te rog să mă ajuţi cu procedura de urmat !
Mulţumesc anticipat !
Mulţumesc anticipat !
O modalitate de a le urmări, nu există. Le poţi vedea mişcarea cantitativă în fişa articol, dar pentru a le vedea pe locuri de folosinţă şi a le vedea perioada de utilizare se poate doar dacă ai înregistra manual fiecare obiect de inventar dat în folosinţă prin debit 8039, iar la finele perioadei de utilizare pe credit 8039
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-