DECLARARE IMPOZIT DIVIDENDE

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
hotoiud372

DECLARARE IMPOZIT DIVIDENDE

#1 Mesaj de hotoiud372 »

Un "pic" de ajutor (lamurire) cer si eu ......
In luna octombrie platesc Impozitul la Dividende prin OP separat in cont unic BS
Intebarea : in Declaratia carei luni trebuie sa declar (inscriu) poz.de imp.div. ????????

balazse

#2 Mesaj de balazse »

In declaratia pe luna octombrie care il depui pana in data de 25.11.2008. Intotdeauna se declara pe luna in care s-a ridicat dividendele, respectiv platiti impozitul pe dividende.

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Depinde:

Impozitul pe dividende se reține odată cu plata dividendelor, dacă plata acestora se efectuează pînă la finele anului. Se înscrie în D100 a lunii în care s-au achitat aceste dividende, virându-se la buget în 25 a lunii următoare.

În cazul dvs. dacă plătiți impozitul în octombrie, înseamnă că plata dividendului s-a efectuat în septembrie și veți înscrie în D100 pentru septembrie impozitul datorat.
Dacă ați efectuat plata dividendului în octombrie, trebuie să achitați impozitul abia în 25.11.

------

Pentru dividendele distribuite ce nu au fost achitate acționarilor pînă la finele anului, atunci, se calculează la nivelul sumelor brute distribuite și neachitate, se delcară în D100 a lunii decembrie a anului respectiv și au termen de plată data de 31.12 a aceluiași an. În acest caz, în anii următori la plata acelor dividende nu se mai datorează și nu se mai achită impozit pentru acestea.

Dacă sunteți în această situație, aceea de a fi repartizat dividende în anii anteriori anului 2008, atunci impozitul trebuia declarat în D100 a lunii decembrie a anului în care s-a repartizat profitul ca dividend și avea scadența la 31.12. a acelui an.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

hotoiud372

#4 Mesaj de hotoiud372 »

De ridicat dividende nu s-au ridicat ,doar ca "patronu'" acum are bani in cont si a stabilit sa plateasca imp.div.aferente venitului lui 2007 repartizate in 2008 ca dividende si sa scape de aceasta datorie ...probabil ca dividedele le va ridica undeva in luna noe.-dec.(in functie de incasarea contractelor-lucrarilor). Eu acum in Dec.100 ptr.luna septembrie trec si poz. imp.div.??? Intreb ptr ca nu stiu ce se intimpla in fisa atunci cind le va aparea aceasta suma si eu declar abia prin D100 a lui octombrie ?!?!
Sint macro si depun lunar 100.102.300.

hotoiud372

#5 Mesaj de hotoiud372 »

O complectare ! Ma derutat in prg.MF D100 la poz.14 scrie in chenar cu rosu "Luna de raportare = Luna scadentei platii - 1 : de asta zic ........

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Explicația din programul de la MF e logică.
În cazul dvs.puteți să nu declarați aceste sume, sumele fiind în acest caz fiind plăți anticipate la bugetul statului, urmând ca repartizarea lor să fie efectuată la declararea debitelor.
În răspunsul anterior v-am scris despre cele 2 termene, posibile, de declarare a acestor debite.

ciuleil

#7 Mesaj de ciuleil »

Am declarat in luna decembrie impozit dividende ,24.000 ron, pentru dividendele neridicate.
Am depus documentatia pentru certificat fiscal.
Criza a facut d-na de la fisc : cum este posibil asa ceva ???, trebuia depusa declaratia la noiembrie, ca nu-i mai apare scadenta la fisa pe platitori, respectiv 25.12.2008 (aparea 25.01.2009).
Banii s-au virat in termen.
Graba mare bineinteles, ca era nevoie de certificat, si am depus la nov.2008,cu amenda cu tot , declaratia 100, si un 710 pentru decembrie.
M-am uitat in programul de la finante, si am vazut ca pentru toate sursele din declaratiii , scadentele apar 25.ale lunii urmatoare.
In programul Saga, nu am schimbat niciodata scadentele, dar m-am uitat ca ai fii posibil, sa fii trecut in declaratia din decembrie 2008, scadenta pentru aceasta sursa 25.12.2008.

Am sa depun contestatie.

Ciulei

tomac

#8 Mesaj de tomac »

ciuleil scrie:Am declarat in luna decembrie impozit dividende ,24.000 ron, pentru dividendele neridicate.
Criza a facut d-na de la fisc : cum este posibil asa ceva ???, trebuia depusa declaratia la noiembrie,
S-a crizat degeaba. În cazul neridicării dividendelor se depune D100 pe decembrie cu impozitul pe dividende şi se selectează la scadenţă data de 31/12 a anului respectiv. În niciun caz nu se declară în noiembrie. S-a crizat degeaba. Asta înseamnă lipsă de cunoştinţe profesionale.

ionescug551

#9 Mesaj de ionescug551 »

Tomac,ai dreptate dar la Adm sect 6 scria mare ca pentru dividendele neridicate sa se depuna D 100 in noiembrie.

tomac

#10 Mesaj de tomac »

Cei de la sectorul 6 sunt de departe campioni la idiotenii debitate si la modul arogant de comportament. Cei de la acest sector, sunt cei care verifica numarul de versiune pe declaratii fara sa aibe macar bunavointa de a le scana in prealabil si multe altele.

PS:
Maine sunt in Bucuresti :) Da nu merg la AFP sector 6 :)

baleaf445

#11 Mesaj de baleaf445 »

Si anul trecut ce au facut cu aceasta declaratie, cu viza consultantului,
acum cu termenul de scadenta, de depunere...., intentionat fac.
Este o zapaceala continua.

ghineae609

Re: DECLARARE IMPOZIT DIVIDENDE

#12 Mesaj de ghineae609 »

In ce cont se plateste impozitul pe dividende? Se plateste in contul unic in care platim si impozitul pe profit?

ferenta

#13 Mesaj de ferenta »

da
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

ghineae609

#14 Mesaj de ghineae609 »

Este vorba de impozit pe dividende distribuit persoanelor fisice iar in contul unic vad ca se plateste impozitul pe dividende distribuit persoanelor juridice. In opfv exista un cont impozit pe dividende pe venitul din dividende....

ferenta

#15 Mesaj de ferenta »

În aplicația OP/FV, la care poziție din nomenclator ai văzut impozit pe venituri din dividende?
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

Scrie răspuns