Coloane STAT de Plata Salarii

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
stoianm245

Coloane STAT de Plata Salarii

#1 Mesaj de stoianm245 »

Va rog, daca se poate, in raportul care tipareste statul de plata sa introduce-ti o coloana cu echivalentul numerar (eventual si numeric) al tichetelor de masa. Managementul firmei solicita in mod expres acest lucru.
Multumesc.

herganiec

Re: Coloane STAT de Plata Salarii

#2 Mesaj de herganiec »

trimiteti direct pe mail la Saga cu propunerea.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Statul de salarii este de fapt centralizatorul de salarii.
Adevaratul stat de salarii este de fapt fluturasul.
Pe fluturas se vede si valoarea bonurilor de masa.
Daca dumneavoastra vedeti un loc unde se poate trece aceasta coloana trimiteti un email la SAGA.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

1.Nu se prea poate, pentru că nu prea mai e loc.
2.Conținutul minim obligatoriu nu prevede legal această coloană.
3.Nu prea are logică.
Să mă explic:
Tichetele de masă sunt venituri asimilate salariilor, exclusiv din punct de vedere al impozitului pe venituri din salarii. Atât. Se cuprind în venitul brut realizat pentru că deducerea personală e influențată de mărimea acestuia, iar impozitul pe venituri din salarii se aplică și acestora, dar nu fac parte din salariu așa cum este el definit de codul muncii. Concret veniturile salariale sunt salariul și orice alt element ce se adăugă la acesta, prevăzute de contractul individual de muncă.
Corect, tichetele de masă se acordă anterior lunii pe liste nominale. La finele lunii pentru care s-au acordat se verifică dacă salariatul a primit mai multe tichete decât era legal: dacă a avut CFP, CO sau CM, atunci pentru acea perioadă va fi obligat să restituie tichetele respective. Pe statul de plată se va înscrie impozitul aferent veniturilor salariale, definite conform CODULUI FISCAL.
De aceea la acordarea tichetelor, salariatul va semna listele nominale, nu statul de salarii. Mai mult, pe fluturași sunt înscrise și contravaloarea tichetelor acordate, deși acest lucru nu era absolut necesar, beneficiarul semnând deja lista nominală. Însă pentru că pe stat apar două coloane (venit salarial și venit brut realizat) s-a luat decizia de a apărea pe fluturași acea informație.Veniturile salariale sunt veniturile realizate de salariat, așa cum sunt ele definite de codul muncii, iar venitul brut realizat este venitul definit de codul fiscal în funcție de care se determină deducerea personală, venitul bază de calcul și impozitul pe venituri din salarii apărând pe statul de salarii exclusiv ca element fiscal nu ca element prevăzut de legislația muncii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

eugen01

#5 Mesaj de eugen01 »

hop si eu, daca se permite:
1. Saga (sau oricare alt program din categoria programe de contabilitate) respecta omfp 3512 cap G;
2. Despre Format Stat de plata avem Nomenclatorul
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=10&t=4340
(Grupa 5 de Formulare);
(sunt convins ca dvs le cunoasteti, dar poate e nevoie sa inaintati o Nota Explicativa managerilor)

Scrie răspuns