un sfat

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
eugen01

Re: un sfat

#31 Mesaj de eugen01 »

Din moment ce e magazin de vanzare catre populatie/vanzare cu amanuntul (og 99) sunt de parere ca metoda de evidenta trebuie sa fie metoda Global Valorica.E nevoie sa mai amintesc si de Casa de Marcat Fiscala ?

herganiec

#32 Mesaj de herganiec »

aurel hai sa-ti dau un sfat:
tine cantitativ valoric ca sa stii in orice moment ce ai in magazin.
configurezi <evaluare marfuri pe gestiuni distincte>, metoda <FIFO>
mergi la fisiere--> gestiuni--> creezi gestiunea <magazin1>--> bifati <la pret de vanzare>.
pentru servicii, manopera etc lucrati pe <nedefinit> cu contul corespunzator respectiv 704.
Vedeti captura de mai jos:

Imagine

asa vei putea selecta ceea ce ai vandut pe o perioada, precum si multe altele, poti deasemenea sa legi o casa de marcat la calculatorul respectiv (daca se lucreaza direct in magazin) si dupa inregistrarea facturii sa tiparesti direct si bonul fiscal din program pt pers. fizice.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

bedreagm

#33 Mesaj de bedreagm »

paturcai scrie:Sa foloseasca Teamviewer (sfatul dat de HerganieC).
Va alege la instalare "varianta necomerciala pentru folosinta proprie" si va fi fericit pana la adanci batraneti.
In momentul in care pe ambele calculatoare are teamviewer va intra de acasa sau de oridune vrea direct in calculatorul unde ruleaza SAGA; programul functioneaza CA SI CUM AI FI IN FATA CALCULATORULUI PE CARE-L ACCESEZI.
Desi sunt acasa ma leg la firma si vad EXACT desktopul de firma si pot face de acasa orice ca si cum as folosi calculatorul la firma.
Intrebarea era:
Buna seara.Am un admin.(ii fac conta pe firma de montari sisteme de supraveghere si alarma)care doreste sa deschida un magazin cu produse electronice spre vanzare second-hand(tot pe firma lui).Calculatorul cu programul Saga C, il are acasa.Cum ar putea sa emita facturi de la magazin pe langa bonuri fiscale,cu ce ar trebui sa doteze pt.a putea tine situatia contabila atat la domiciliu dar si la magazin.Eu i-am sugerat,atunci un client solicita sa cumpere un produs(mai ales unele firme)sa cheme clientul, la el acasa, unde va putea emite o factura din programul Saga C avut pe PS.Nu stiu daca am fost explicit dar ideea principala ar fi, daca se pot lega in retea 2 calculatoare cu imprimanta +casa de marcat(sau asa ceva).multumesc pt.un sfat de nota 10...
Intrebarea mea:
Cum printezi in teamwiever in punctul de lucru? la casa de marcat, care in cazul meu este pe port "serial". Trebuie cumparat teamviever?
Multumesc anticipat.

herganiec

#34 Mesaj de herganiec »

am un caz asa si am procedat astfel:
la magazin (evidenta cantitativ valorica) am facut o retea de 2 calculatoare, pe unul(server sa-i zicem) am pus imprimanta laser pt facturi si casa de marcat pt tiparire direct din program a bonului fiscal.
Celalalt calculator e legat la el si poate sa lucreze si contabilul fara nici o problema deodata, doar ca nu poate lista bonuri fiscale deoarece casa de marcat este legata la calculatorul principal(server).

Am instalat Team View pe ambele calculatoare.
Acum, cand patronul sau contabilul doreste sa lucreze de acasa sau sa consulte rapoarte intra pe calculatorul 2 de la lucru (fara sa se interfereze cu operatorul de la calculatorul principal) intra cu Teamview de acasa sau de unde se gaseste(doar internet sa aiba) si lucreaza in retea ca si cum este pe calculatorul 2.

Asa toata lumea e :P :D
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

bedreagm

#35 Mesaj de bedreagm »

herganiec scrie:am un caz asa si am procedat astfel:
la magazin (evidenta cantitativ valorica) am facut o retea de 2 calculatoare, pe unul(server sa-i zicem) am pus imprimanta laser pt facturi si casa de marcat pt tiparire direct din program a bonului fiscal.
Celalalt calculator e legat la el si poate sa lucreze si contabilul fara nici o problema deodata, doar ca nu poate lista bonuri fiscale deoarece casa de marcat este legata la calculatorul principal(server).

Am instalat Team View pe ambele calculatoare.
Acum, cand patronul sau contabilul doreste sa lucreze de acasa sau sa consulte rapoarte intra pe calculatorul 2 de la lucru (fara sa se interfereze cu operatorul de la calculatorul principal) intra cu Teamview de acasa sau de unde se gaseste(doar internet sa aiba) si lucreaza in retea ca si cum este pe calculatorul 2.

Asa toata lumea e :P :D
dar daca si patronul si contabilul doresc sa vada/modifice date, si poate patronul mai are niste bonuri de scos????????? Dar daca patronul sau contabilul (care are concediu) intra pe tw sa mai bata in casa ceva si sa ii printeze?tw intre 2 sisteme din aceeasi locatie bw tw e un nonsens. Nu avem varianta de retea, schimbam scaune.Si daca (patit) seful vrea sa printeze de pe telefon? "smartfone"

balazse

#36 Mesaj de balazse »

Pentru BedreagM
tomac scrie:Folosiți butonul "Răspunde" pentru a continua o discuție. Nu apăsați butonul "Citează" pentru că este inutil să citați tot mesajul anterior pentru a continua o discuție.
Depinde ce ii convine la administrator. Daca doreste ca baza de date sa fie la magazin si nu acasa, atunci isi duce calculatorul la magazin si isi cumpara alta acasa, iar prin "teamviewer" sau "remote acces" va acces de acasa la program. Daca de acasa are nevoie de o factura atunci intra pe calculatorul de la magazin si va lista in format pdf factura il transfera pe calculatorul de acasa si il listeaza.
Acum daca doreste ceva de pe telefon depinde ce suporta telefonul.
In ceea ce priveste contabilul o sa-l anunte pe admininstrator cand va dorii sa lucreze pentru a nu fi probleme.

Scrie răspuns