Ma dispera zecile de retrageri ATM/Ghiseu, depuneri...
Propunerea mea ar fi ca (pe undeva prin coloana Facturi) sa existe un buton care cand detecteaza contul 581 pe debit sau pe credit sa se activeze (in acelasi mod cum se activeaza butonul facturi cand detecteaza conturile 401/411), si atunci cand este apasat sa faca operartiunea de inchidere in contul 5311.
Inchidere automata cont 581
Re: Inchidere automata cont 581
Nu ar fi corect contabil vorbind sa existe o astfel de "portita".
Contul 581 reprezinta "drumul" pe care-l facem cu banii spre si dinpre Banca.
Admitem ca aveti urmtoarea situatie:
Un punct de lucru in tara care zilnic depune la aceeasi banca la care aveti contul ca firma, sume din incasari zilnice.
Dupa cum solicitati dvs. nu as mai putea sa controlez daca angajatul meu a depus zilnic acei bani.
Asa il "prind" cand nu depune, etc, etc, etc.
Situatii sunt multe, acesta-i un exemplu.
Mai avem si situatia in care viram din contul de Trezorerie in contul curent si trebuie sa urmarim daca banii au intrat, pentru ca vom ridica - nu imediat - extrasul de cont de la ambele "banci" si va trebui sa vedem unde anume "crapa" de nu mai ajung banii in contul curent.
Nu vi se da de la banca un extras de cont, si nu va dati seama ce s-a intamplat in ziua respectiva pentru ca - Raiffeisen-ul procedeaza asa, aveti acelasi sold ca si cu o zi in urma: am avut de pe data de 01 ale lunii o ridicare de numerar, si cu tot cu comision soldul a ramas acelasi pentru ca am incasat un client care intamplator "cade" exact, dar exact pe suma pe care "patronul" o ridica.
Contul 581 reprezinta "drumul" pe care-l facem cu banii spre si dinpre Banca.
Admitem ca aveti urmtoarea situatie:
Un punct de lucru in tara care zilnic depune la aceeasi banca la care aveti contul ca firma, sume din incasari zilnice.
Dupa cum solicitati dvs. nu as mai putea sa controlez daca angajatul meu a depus zilnic acei bani.
Asa il "prind" cand nu depune, etc, etc, etc.
Situatii sunt multe, acesta-i un exemplu.
Mai avem si situatia in care viram din contul de Trezorerie in contul curent si trebuie sa urmarim daca banii au intrat, pentru ca vom ridica - nu imediat - extrasul de cont de la ambele "banci" si va trebui sa vedem unde anume "crapa" de nu mai ajung banii in contul curent.
Nu vi se da de la banca un extras de cont, si nu va dati seama ce s-a intamplat in ziua respectiva pentru ca - Raiffeisen-ul procedeaza asa, aveti acelasi sold ca si cu o zi in urma: am avut de pe data de 01 ale lunii o ridicare de numerar, si cu tot cu comision soldul a ramas acelasi pentru ca am incasat un client care intamplator "cade" exact, dar exact pe suma pe care "patronul" o ridica.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
Aveti dreptate, dar nu in toate privintele. Exista intr-adevar cazuri in care contabilitatea se tine "live" , iar departamentul de contab. verifica daca banii au fost depusi sau ce traseu au urmat etc. iar in aceste cazuri functia aceasta nu se poate folosi.
Insa , din punctul meu de vedere majoritatea utilizatorilor lucreaza in luna curenta documentele contabile din luna precedenta, drumul baniilor de la banca la caserie fiind de mult facut. Iar ca si contabil, in general atributiile sunt de a lucra documentele ce imi sunt puse la dispozitie, nu sa verific ce fac angajatii cu banii.
Tocmai de accea am propus sa existe acel buton care sa execute operatiunea de inchidere numai dupa apasare. Pentru ca exista si alte cazuri cand nu o sa vrem sa il folosim, ca de ex. transferul intre conturi sau cum ati spus si dvs dintre contul curent si trezorerie....
Insa , din punctul meu de vedere majoritatea utilizatorilor lucreaza in luna curenta documentele contabile din luna precedenta, drumul baniilor de la banca la caserie fiind de mult facut. Iar ca si contabil, in general atributiile sunt de a lucra documentele ce imi sunt puse la dispozitie, nu sa verific ce fac angajatii cu banii.
Tocmai de accea am propus sa existe acel buton care sa execute operatiunea de inchidere numai dupa apasare. Pentru ca exista si alte cazuri cand nu o sa vrem sa il folosim, ca de ex. transferul intre conturi sau cum ati spus si dvs dintre contul curent si trezorerie....
ehhmmm...cum s-ar comporta 581 automatizat in cazul in care am operatii de cumparari valuta ?
Programul raspunde tuturor cerintelor si nu poate fi "particularizat" pentru anumite situatii.
Sub nicio forma!
Sub nicio forma!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
Eu am gasit urmatoarea solutie:
In "Configurare societati", la "Conturi automate", adaugam si contul 581 pentru deconturi, fara sa-l stergem pe 542.
Dupa aceea, il urmarim in fereastra de deconturi si il reglam foarte rapid, avand acces la tot rulajul lui.
In "Configurare societati", la "Conturi automate", adaugam si contul 581 pentru deconturi, fara sa-l stergem pe 542.
Dupa aceea, il urmarim in fereastra de deconturi si il reglam foarte rapid, avand acces la tot rulajul lui.
Nu prea sunt de acord cu sugestia facuta la inceput. Pana la urma pentru fiecare inrestrare trebuie sa am la baza un document. Acum daca ridicarile de numerar se fac de la bancomat ii mai "complicat" (poate dispare documentul emis de ATM), dar contul 581 il putem verifica la sfarsit de luna si putem vedea lipsa.