BALANTA
-
BALANTA
Am o mare problema,(sunt incepatoare)am o diferenta intre sold debit si credit.Daca puteti sa ma ajutati macar unde sa caut mersi
- fagarasa176
Re: BALANTA
Daca ne spui si la ce cont ai aceasta problema, daca este vb de "solduri finale" sau "rulaj perioada", daca diferenta este pe debit sau pe credit...etc
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
primul lucru compara ultima balanta listata dintr-o anumita luna cu cea generata pe calculator ACUM tot din aceeasi luna ca sa vedeti daca e la fel.. daca are egalitate . Asa vedeti din ce luna trebuie sa cautati.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
-
Problema este la sold final si debitul este mai mare decat creditul.Balanta din iunie a fost ok dupa aia am gresit ceva
faceti asa:
-salvati datele acum asa cum sunt.
-mergeti si restaurati o arhiva mai veche din luna precedenta .. sa zicem, tot aici.
-faceti balanta la luna 06 apoi la 07 si vedeti daca mai apare diferenta
a. daca e buna balanta o listati la luna 07 si o comparati cu cea cu inegalitati si aflati la care cont e problema. vedeti articolele contabile si gasiti ce lipseste .
b. daca e tot dereglata balanta, mergeti si restaurati o arhiva mai in urma cu decat luna precedenta si iarasi generati balanta pt luna 07 si verificati. TREBUIE sa gasiti problema si apoi cand ati aflat nota(notele) contabile care lipsesc sau contul ..
- restaurati iarasi arhiva la zi ultima (cea cu problema) si introduceti corectiile de rigoare.
eventual dupa ce aflati care e problema mai scrieti si va explic cum sa faceti sa fie bine.
-salvati datele acum asa cum sunt.
-mergeti si restaurati o arhiva mai veche din luna precedenta .. sa zicem, tot aici.
-faceti balanta la luna 06 apoi la 07 si vedeti daca mai apare diferenta
a. daca e buna balanta o listati la luna 07 si o comparati cu cea cu inegalitati si aflati la care cont e problema. vedeti articolele contabile si gasiti ce lipseste .
b. daca e tot dereglata balanta, mergeti si restaurati o arhiva mai in urma cu decat luna precedenta si iarasi generati balanta pt luna 07 si verificati. TREBUIE sa gasiti problema si apoi cand ati aflat nota(notele) contabile care lipsesc sau contul ..
- restaurati iarasi arhiva la zi ultima (cea cu problema) si introduceti corectiile de rigoare.
eventual dupa ce aflati care e problema mai scrieti si va explic cum sa faceti sa fie bine.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
-
Multumesc ajutorul contul care lipseste este cea 401.00014 dar nu stiu ce sa fac am verificat printre conturi si exista.Oare trebuie sa cer ajutor de la saga?
daca doar aceasta este problema :
adica: mergeti la FISIERE -- plan de conturi -- <adaugare> si introduceti contul , salvati si verificati balanta.
ar trebui sa fie bine.
Succesuri
adica: mergeti la FISIERE -- plan de conturi -- <adaugare> si introduceti contul , salvati si verificati balanta.
ar trebui sa fie bine.
Succesuri