LLa sfarsitul anului 2010, firma a avut profit, am intocmit nota contabila 121=171 in ian 2011. L-a inceputul anului 2011, in balanta pe credit este profitul. De ex in ian 2011 firma a inregistrat pierdere(se vede din rulajul curent),totusi in balanta de l-a sfarsitul lui ianuarie s-a inregistrat profit: intrebarea mea este ce trebuia sa fac ca soldul initial la contul 121 (la inceput de an 2011) sa fie 0 pe credit
Va multumesc Aura
despre contul 121
Re: despre contul 121
Rulajul curent, debitor, al contului 121 conține și suma înregistrată prin nota contabilă 121=1171 pentru profitul anului anterior, deci presupunerea că din rulaj rezultă pierdere e falsă.
Soldul contului vă arată rezultatul, nu rulajul.
Soldul contului vă arată rezultatul, nu rulajul.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
As vrea ca in nota de inchidere si in balanta sa imi apara cont 121.2012;ce trebuie,daca se poate ,sa fac ?In an 2011,lunar am modificat in articole contabile,dupa ce am creat in planul de conturi ,analitic=121.2011.
te duci frumusel in meniul administrare - configurare societati - conturi automate si modifici contul acolo
Multumesc frumos,septimiuv.Sa aveti o zi buna.
Intrebare:
Da' la listare balanta, o bifa pe cu analitice, si notare 121 in casuta aferenta, nu rezolva problema ?
Da' la listare balanta, o bifa pe cu analitice, si notare 121 in casuta aferenta, nu rezolva problema ?

Pai nu m-am gandit, sa incerc;am intrat in conturi automate acum si am adaugat la 121.2012.multumesc de sfat,eugen01.