bonuri fiscale
bonuri fiscale
va rog frumos, unde introduc bonurile fiscale de benzina? in Intrari facturi? scuze dar abia acum invat programul!
bonuri fiscale
in intrari, definesti furnizorul, data si adaugi valoarea bonului fiscal si deduci tva-ul numai la bonurile de benzina
Re: bonuri fiscale
da, bonurile fiscale de combustibil se introduc prin intrari, dar mai tarziu vei descoperi alte probleme referitoare la bonuri. Iata care ar fi, si pentru astea caut si eu rezolvare:
-pentru ca nu exista factura la bonurile de combustibil, ca analitic se foloseste 5311
-alte bonuri, (de exemplu cumperi 3 diskete si nu ti se va da factura, dar e o cheltuiala a firmei), pt. care nu se deduce tva-ul, se introduc prin Registrul de casa - cu valoarea totala a bonului, sau prin intrari folosindu-se analiticul 5311 in locul contului 401, si cota TVA se pune zero????
Va rog, astept raspuns,..... cred ca am gresit cum am facut pana acum, direct in Registul de casa, pt ca nu/mi apar in jurnalul de cumparari.
-pentru ca nu exista factura la bonurile de combustibil, ca analitic se foloseste 5311
-alte bonuri, (de exemplu cumperi 3 diskete si nu ti se va da factura, dar e o cheltuiala a firmei), pt. care nu se deduce tva-ul, se introduc prin Registrul de casa - cu valoarea totala a bonului, sau prin intrari folosindu-se analiticul 5311 in locul contului 401, si cota TVA se pune zero????
Va rog, astept raspuns,..... cred ca am gresit cum am facut pana acum, direct in Registul de casa, pt ca nu/mi apar in jurnalul de cumparari.
- Administrator
adica bonurile fiscale se baga direct in casa. asa fac si eu. dar TVA se deduce numai la cele de benzina? la un bon fiscal de o valoare mai mica, la care nu-mi da nimeni FF nu se deduce TVA? scrie undeva?septimiuv scrie:baga tata bonurile direct in casa... la intrari bagi facturile si bonurile purtatoare de tva pt a aparea in jurnalul de cumparari...
normal ca nu deduci tva daca nu ai factura... decat la benzina si la chitantele de la posta... de anu' trecut se deduce si la astavasiler01 scrie:adica bonurile fiscale se baga direct in casa. asa fac si eu. dar TVA se deduce numai la cele de benzina? la un bon fiscal de o valoare mai mica, la care nu-mi da nimeni FF nu se deduce TVA? scrie undeva?septimiuv scrie:baga tata bonurile direct in casa... la intrari bagi facturile si bonurile purtatoare de tva pt a aparea in jurnalul de cumparari...