bonuri fiscale

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ghirasef

bonuri fiscale

#1 Mesaj de ghirasef »

va rog frumos, unde introduc bonurile fiscale de benzina? in Intrari facturi? scuze dar abia acum invat programul!

morarum

bonuri fiscale

#2 Mesaj de morarum »

in intrari, definesti furnizorul, data si adaugi valoarea bonului fiscal si deduci tva-ul numai la bonurile de benzina

chivuc

Re: bonuri fiscale

#3 Mesaj de chivuc »

da, bonurile fiscale de combustibil se introduc prin intrari, dar mai tarziu vei descoperi alte probleme referitoare la bonuri. Iata care ar fi, si pentru astea caut si eu rezolvare:
-pentru ca nu exista factura la bonurile de combustibil, ca analitic se foloseste 5311
-alte bonuri, (de exemplu cumperi 3 diskete si nu ti se va da factura, dar e o cheltuiala a firmei), pt. care nu se deduce tva-ul, se introduc prin Registrul de casa - cu valoarea totala a bonului, sau prin intrari folosindu-se analiticul 5311 in locul contului 401, si cota TVA se pune zero????
Va rog, astept raspuns,..... cred ca am gresit cum am facut pana acum, direct in Registul de casa, pt ca nu/mi apar in jurnalul de cumparari.

Doriana

#4 Mesaj de Doriana »

daca le bagi direct in reg. casa, nu apar in jurnale, ideal ar fi ca toate bonurile sa la bagi prin intrari.
Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...

chivuc

#5 Mesaj de chivuc »

folosind analiticul 5311 in locul contului 401?????????
La fel si la bonuri de combustibil????? :?

septimiuv

#6 Mesaj de septimiuv »

de ce ar trebui sa apara bonurile nepurtatoare de tva in jurnalul de cumparari ? :shock:

chivuc

#7 Mesaj de chivuc »

deci, ce cont folosesc oameni buuuuuni?????
Nu vreau bla bla ci contul!!!!!!

septimiuv

#8 Mesaj de septimiuv »

baga tata bonurile direct in casa... la intrari bagi facturile si bonurile purtatoare de tva pt a aparea in jurnalul de cumparari...

Administrator

#9 Mesaj de Administrator »

chivuc scrie:folosind analiticul 5311 in locul contului 401?????????
La fel si la bonuri de combustibil????? :?
Da!

floreaf

#10 Mesaj de floreaf »

Programul nu lasa articole compuse cu casa .

Doriana

#11 Mesaj de Doriana »

floreaf scrie:Programul nu lasa articole compuse cu casa .
adica.... :o
de fapt apare detaliat in reg. casa ct chelt si tva.... daca se folos fz.***** config 5311.... :roll:
Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...

vasiler01

#12 Mesaj de vasiler01 »

septimiuv scrie:baga tata bonurile direct in casa... la intrari bagi facturile si bonurile purtatoare de tva pt a aparea in jurnalul de cumparari...
adica bonurile fiscale se baga direct in casa. asa fac si eu. dar TVA se deduce numai la cele de benzina? la un bon fiscal de o valoare mai mica, la care nu-mi da nimeni FF nu se deduce TVA? scrie undeva?

chivuc

#13 Mesaj de chivuc »

vasiler01 scrie:
adica bonurile fiscale se baga direct in casa. asa fac si eu. dar TVA se deduce numai la cele de benzina?
da! si le bagi prin intrari.
La a doua intrebare nu stiu sa-ti spun exact baza legala, dar stiu ca nu li se deduce tva-ul.

septimiuv

#14 Mesaj de septimiuv »

vasiler01 scrie:
septimiuv scrie:baga tata bonurile direct in casa... la intrari bagi facturile si bonurile purtatoare de tva pt a aparea in jurnalul de cumparari...
adica bonurile fiscale se baga direct in casa. asa fac si eu. dar TVA se deduce numai la cele de benzina? la un bon fiscal de o valoare mai mica, la care nu-mi da nimeni FF nu se deduce TVA? scrie undeva?
normal ca nu deduci tva daca nu ai factura... decat la benzina si la chitantele de la posta... de anu' trecut se deduce si la asta :D

vasiler01

#15 Mesaj de vasiler01 »

si exista cumva o valoare max pana la care se pot inreg bonurile fara ff? de ex, daca am un bon fara ff (si nu de benzina) de 300.000 ROL sa zicem, se poate inreg?

Scrie răspuns