TVA intracomunitar
TVA intracomunitar
Stimati colegi de forum si suferinta,
Am 3 situatii cu care ma confrunt si as dori sa apelez la dvs. pentru lamuriri.
1. o firma de transport international presteaza servicii de transport Romania - UE, UE-UE, UE - Romania, care se factureaza catre parteneri romani sau din alte state membre, dupa caz, toti platitori de TVA. Care sunt operatiuni supuse TVA si care nu?
2. aceeasi firma de transport a incheiat o polita de asigurare suplimentara pentru marfa unui anumit client, achizitia fiind nepurtatoare de TVA. Insa acest cost trebuie refacturat clientului. Refacturarea acestei polite de asigurare se face cu TVA sau fara?
3. o firma presteaza servicii de instalare si configurare echipamente de comunicatii in Romania catre clienti romani, dar in numele si facturate catre o firma din Irlanda. este o operatiune supusa TVA sau nu?
multumesc anticipat.
Horatiu
Am 3 situatii cu care ma confrunt si as dori sa apelez la dvs. pentru lamuriri.
1. o firma de transport international presteaza servicii de transport Romania - UE, UE-UE, UE - Romania, care se factureaza catre parteneri romani sau din alte state membre, dupa caz, toti platitori de TVA. Care sunt operatiuni supuse TVA si care nu?
2. aceeasi firma de transport a incheiat o polita de asigurare suplimentara pentru marfa unui anumit client, achizitia fiind nepurtatoare de TVA. Insa acest cost trebuie refacturat clientului. Refacturarea acestei polite de asigurare se face cu TVA sau fara?
3. o firma presteaza servicii de instalare si configurare echipamente de comunicatii in Romania catre clienti romani, dar in numele si facturate catre o firma din Irlanda. este o operatiune supusa TVA sau nu?
multumesc anticipat.
Horatiu
Re: TVA intracomunitar
1. fara tva catre parteneri UE care au cod valid, cu tva catre cei care nu au cod valid, cu tva catre parteneri romani.
2. fara tva, factura poarta mentiunea de factura de decontare.
3. cu tva, locul prestarii este in tara.
2. fara tva, factura poarta mentiunea de factura de decontare.
3. cu tva, locul prestarii este in tara.
poate te ajuta cu ceva
am niste schite si niste slide-uri facute de cineva din MFP. Da-mi adresa de mail sa-ti trimit. Poate te ajuta.
mi le trimiti si mie te [email protected]
Re: poate te ajuta cu ceva
iti raman profund recunoscator. --scos adresa de email de pe forum --mariuss scrie:am niste schite si niste slide-uri facute de cineva din MFP. Da-mi adresa de mail sa-ti trimit. Poate te ajuta.
primit documentele, am sa le pun la noi pe server si am sa pun link aici. intreb moderatorii daca e in regula asa?
Ultima oară modificat Joi Mar 22, 2007 10:05 pm de către horatium, modificat 1 dată în total.
-
mariuss scrie:Am trimis. Sper sa mearga. Sunt 11 fisiere in total cam 2,5M.
te rog frumos sa-mi trimiti si mie pe adresa de email [email protected]
te rog din suflet sa-mi trimiti si mie la adresa de mail: [email protected] Iti multumesc frumos.iuhasze838 scrie:mariuss scrie:Am trimis. Sper sa mearga. Sunt 11 fisiere in total cam 2,5M.
te rog frumos sa-mi trimiti si mie pe adresa de email [email protected]
-
Se poate si la mine pe [email protected]? Merci.
Nu se pot ataşa fişiere pe forum.
şi aş dori să vă mai rog:
1.încercaţi să vă comunicaţi adresa de mail folosind sistemul de mesagerie al forumului. Nu mai postaţi adrese de mail pe forum direct pentru că riscaţi să deveniţi ţinte ale spamului
2.nu mai citaţi integral mesajul anterior. Se subînţelege că răspundeţi la acele mesaje. Citaţi doar dacă este relevant în context şi chiar şi atunci citaţi doar partea de mesaj ce prezintă interes.
şi aş dori să vă mai rog:
1.încercaţi să vă comunicaţi adresa de mail folosind sistemul de mesagerie al forumului. Nu mai postaţi adrese de mail pe forum direct pentru că riscaţi să deveniţi ţinte ale spamului
2.nu mai citaţi integral mesajul anterior. Se subînţelege că răspundeţi la acele mesaje. Citaţi doar dacă este relevant în context şi chiar şi atunci citaţi doar partea de mesaj ce prezintă interes.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.