decl 300
Re: decl 300
eu vreau sa salvez pe cd fiindca depun la ghiseu.nu depun online.
si am salvat ca si decl 112 si nu mi-a primit .
si am salvat ca si decl 112 si nu mi-a primit .
"Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaratiilor vor putea depune formularele la ghiseul organelor fiscale, in format PDF cu fisier .xml atasat, pe suport CD, insotite de declaratia listata, semnata si stampilata"
Inteleg ca pe CD nu se salveaza formatul xml.
Inteleg ca pe CD nu se salveaza formatul xml.
pai si cum salvez?pe disketa?
- fagarasa176

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
deci nu imi trebuie cd sau disketa
eu nu mai inteleg nimic
trebuie sa-i dau validare sau nu ?
multumesc
eu nu mai inteleg nimic
trebuie sa-i dau validare sau nu ?
multumesc
tomac scrie:
Iată ce trebuie să faceți:
- intrați la Operații - Închidere lună și generați D100/D102 pentru luna dorită.
- apăsați butonul "Generare XML" și selectați salvarea fișierelor și într-o altă locație, apoi selectați un folder pentru salvarea lor. Se vor genera fișiere cu denumirea: 100_LLAACUI.XML adică LL=luna, AA=an CUI=CUI(spre exemplu pentru luna 10/2010 și cui 12345 se va genera 100_101012345.xml și 102_101012345.xml)
- deschideți pdf-ul șablon (D100_V10.pdf și D102-V2.pdf) de la MF.
- în D100_V10.pdf apăsați butonul "Import XML" și selectați fișierul xml generat anterior. Datele din acesta se vor importa în pdf și-l puteți semna.
- în D102_V2.pdf nu există butonul "Import XML", dar datele se pot importa intrând la "Document" - "Forms"/"Formulare" - "Import data"/"Import date" și selectând fișierul XML din care se vor importa.
- pentru D300 intrați la Situații - Listări - Jurnale de cumpărări/vânzări selectați D300 și după ce-l generați, apăsați "Generare XML". Se va genera un fișier cu numele D300_LLAACUI.XML.
- deschideți fișierul pdf șablon - D300_V6.pdf și apăsați butonul "Import XML" din declarație
- pentru D390 nu există fișier XML de importat. Pentru acesta apăsați "Copiere fișiuere" și importați fișierul txt rezultat, în PDF, cu ajutorul butonului "Import fișier" din declarație. Completați denumirea, adresa, numele și prenumele semnatarului precum și calitatea acestuia apoi puteți valida și aplica semnătura electronică.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=8&t=13239
Acel sfat e vechi, se aplica înainte de generarea automată a fișierului PDF din SAGA. Acum e suficient să generați pdf din SAGA cu butonul corespunzător, să validați fișierul și să salvați din Adobe Readear. Fișierul se va copia din Temp\D300\lună\firmă pe CD.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
In decontul de tva 300 , la trim III, am la randul 40 (tva de recuperat) suma de 24654,iar la trim.IV in decontul 300 imi preia suma de 24653.Dac vreau sa fie corect sunt nevoita sa lucrez pe formularul descarcat din anaf,pentruca in saga nu-mi permite schimbarea sumei dela 24654 la 24653.Inteleg ca se intampla din cauza rotunjirilor.Presupun ca ati mai avut cazuri.Cum ati rezolvat?Cred ca ar trebui sa se lucreze la program ca suma declarata in decontul precedent sa apara corect in decontul urmator.Multumesc pentru ajutor
Întotdeauna, după validarea închiderii conturilor de TVA, generați decontul și comparați suma soldului din decont cu soldul conturilor 4423/4424, după caz, și înregistrați în contabilitate diferența dintre cele 2 cu articol contabil de genul 4423/4424=473 sau 473=4423/4424, urmând ca în decembrie să închideți contul 473 prin 6588 sau 7588, după caz.
Problema apare din cauza rotunjirilor și nu se poate rezolva automat, din mai multe motive.
Pentru a vă da un exemplu:
- la decembrie, după închiderea conturilor de TVA, aveți sold la 4424 suma de 199,51 lei, iar în decont 200 lei. Veți intra la Operații - Articole contabile și veți adăuga articol contabil astfel:
4424=473......0,49 lei, cu explicația "Regularizare zecimale TVA" și tip "Diverse"
Obișnuiți-vă să faceți asta lunar și nu veți mai avea probleme cu astfel de diferențe între decont și soldul contului.
Încă ceva: pe viitor, nu mai postați același mesaj sau cu conținut similar de mai multe ori sau deschizând un alt topic.
Problema apare din cauza rotunjirilor și nu se poate rezolva automat, din mai multe motive.
Pentru a vă da un exemplu:
- la decembrie, după închiderea conturilor de TVA, aveți sold la 4424 suma de 199,51 lei, iar în decont 200 lei. Veți intra la Operații - Articole contabile și veți adăuga articol contabil astfel:
4424=473......0,49 lei, cu explicația "Regularizare zecimale TVA" și tip "Diverse"
Obișnuiți-vă să faceți asta lunar și nu veți mai avea probleme cu astfel de diferențe între decont și soldul contului.
Încă ceva: pe viitor, nu mai postați același mesaj sau cu conținut similar de mai multe ori sau deschizând un alt topic.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Eroare pdf 300
Am actualizat Saga la versiunea 388 si nu mai reusesc sa generez decontul de Tva, nu ma lasa sa editez nimic in pdf.Imi da urmatorul mesaj:
"This document enabled extended features in Adobe Reader. The document has been changed since it was created an use of extended features in no longer available. Please contact the author for the original version of this document."
Am dezinstalat Adobe 9.3.0 dar tot nu merge, nici macar in d300 descarcata de pe Anaf.
Am incercat pdf la 112 si acolo nu sunt probleme numai la decont.
Va rog un ajutor.
"This document enabled extended features in Adobe Reader. The document has been changed since it was created an use of extended features in no longer available. Please contact the author for the original version of this document."
Am dezinstalat Adobe 9.3.0 dar tot nu merge, nici macar in d300 descarcata de pe Anaf.
Am incercat pdf la 112 si acolo nu sunt probleme numai la decont.
Va rog un ajutor.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!