concediu sarcina si lauzie
concediu sarcina si lauzie
Am si eu o rugaminte
Atunci cand am inregistrat salariatul am inregistrat salar de 804 lei si sporul de vechime l-am creat din sporuri permanente 5% 40 lei (am vrut sa apara distinct sporul de vechime in statul de plata)Acum in luna dec salariata este in concediu pt sarcina si lauzie.Imi calculeaza media 844*6/129*85%..... si imi pune salar suportat din cci 667lei. Dar imi pune si la total salarii 40 lei si calculeaza total venit brut realizat 707 lei. Nu mi se pare corect sa apara cei 40 lei deoarece au fost calculati in medie.Va rog sa-mi spuneti cum e corect?Cum pot sa corectez?

-
Re: concediu sarcina si lauzie
O salariata in luna octombrie 2011 a intrat in cm sarcina si lauzie pe data de 12.10.2011.Luna noiembrie a fost in cm cod 08 toata luna . In D112 am avut imp venit din salarii 0, contributii asigurari sociale angajat si angajator, si contributia de asigurare ptr. accidente de munca .
Am primit o notificare ca nu am depus declaratie pentru restul contributiilor pentru ca in 010 sunt bifate toate contributiile iar noi nu am respectat vectorul .Ce trebuie sa depun acum ca sa demonstrez ca salariata era in concediu de maternitate .Trebuie sa completez 010 sau 070 pentru ca este o I.I. sau ce trebuie sa fac
Declaratia pe decembrie o sa fie la fel ,pe 05.01.2012 i sa suspendat activitatea pentru crestere copil .Spuneti-mi si mie ce pasi trebuie sa urmez.Este singura angajata.
Am primit o notificare ca nu am depus declaratie pentru restul contributiilor pentru ca in 010 sunt bifate toate contributiile iar noi nu am respectat vectorul .Ce trebuie sa depun acum ca sa demonstrez ca salariata era in concediu de maternitate .Trebuie sa completez 010 sau 070 pentru ca este o I.I. sau ce trebuie sa fac

Pentru PetrutiuC
Verifica modul de configurare a sporului. Adica daca este bifat la "salariul baza" atunci se va calcula la salariul de incadrare. Daca ai fi selectat "salariu af timp lucrat" atunci nu ti-ar mai fi calculat. Acum depinde ce tip de spor apare in contract.
Pentru SapioniacM
Dupa ce ai apasat pe "declaratia unica 112..." inainte de "generare pdf" ai debifat la cumva la contributii unde ai avut zero?
Daca dam atunci este normal sa iti dea eroare. Depune o declaratie rectificativa, unde nu mai debifezi nimic, ci lasi programul sa-si faca treaba.
Verifica modul de configurare a sporului. Adica daca este bifat la "salariul baza" atunci se va calcula la salariul de incadrare. Daca ai fi selectat "salariu af timp lucrat" atunci nu ti-ar mai fi calculat. Acum depinde ce tip de spor apare in contract.
Pentru SapioniacM
Dupa ce ai apasat pe "declaratia unica 112..." inainte de "generare pdf" ai debifat la cumva la contributii unde ai avut zero?
Daca dam atunci este normal sa iti dea eroare. Depune o declaratie rectificativa, unde nu mai debifezi nimic, ci lasi programul sa-si faca treaba.
Am urmatoarea situatie si va rog sa-mi confirmati daca am inteles bine din ceea ce-am citit:
sotia nu lucreaza iar sotul vrea sa intre el in crestere copil pana la varsta de 2 ani
1.sotul poate cere suspendarea CIM inainte de cele 42 zile postnatale pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani?
2. suspendarea se va face conf. art. 51/a din CM?
Multumesc si sper sa ma suportati daca mai am alte nelamuriri.
sotia nu lucreaza iar sotul vrea sa intre el in crestere copil pana la varsta de 2 ani
1.sotul poate cere suspendarea CIM inainte de cele 42 zile postnatale pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani?
2. suspendarea se va face conf. art. 51/a din CM?
Multumesc si sper sa ma suportati daca mai am alte nelamuriri.
1.Da,cf.OUG nr.111/2010 art.15 lit.b)
,,b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;"
2.Da,suspendarea CIM se face in baza art.51 alin.(1) lit a) din CM.
,,b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;"
2.Da,suspendarea CIM se face in baza art.51 alin.(1) lit a) din CM.