declaratia 394
declaratia 394
se poate depune si online decl 394?
Re: declaratia 394
de luna aviatoare
dupa cum ne-a promis ANAF-u' .

Multumesc pentru raspuns.
Dar nici progromul nu este "pregatit" pentru depunerea online a acestei declaratii
Dar nici progromul nu este "pregatit" pentru depunerea online a acestei declaratii

Azi, nu e nimeni pregătit pentru depunerea on-line a acestei declarații.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
yo sunt pregatit 

Păi dă-mi și mie fișieru' pdf 

mă mai gândesc 

-
am un furnizor care nu este platitor de tva, verificat VIES, si care a emis o factura cu tva ...in 394 saga il ia, este bifat...este corect, sau trebuie sa debifez???din cele stiute de mine se declara numai PJ inregistrate in scopuri de tva...
În VIES apar numai acele persoane înregistrate în scopuri de TVA în România ce sunt înscriși în registrul operatorilor intracomunitari.
Faptul că o firmă nu există în VIES nu înseamnă automat că acea firmă nu este o persoană înregistrată în scopuri de TVA.
Faptul că o firmă nu există în VIES nu înseamnă automat că acea firmă nu este o persoană înregistrată în scopuri de TVA.
-
si cum pot verifica altfel?nici pe factura nu avea trecut ro..face bine saga??? multumesc!
Eu zic că face. Au mai existat unele mici probleme dar se rezolvă. O parte din ele sunt deja rezolvate, o parte se vor rezolva în câteva zile. Oricum cel mai simplu e să verifici pe www.mfinante.ro
Va rog un sfat.
Am un furnizor care a emis o singura factura catre mine pe semestrul 2, 2011, cu baza zero si TVA 50 lei. Factura cuprinde o stronare a unei rate leasing cu TVA 19% din perioada cu TVA 19% si refacturarea ratei cu TVA 24%, adica ceva de genul
- baza (-)1000 TVA (-) 190
- baza (+)1000 TVA(+) 240
Total baza 0 TVA 50
Problema este ca declaratia 394 nu permite inregistrarea unui furnizor/client cu baza zero si TVA <> 0
Ce recomandati? Sa bag din burta o baza de un leu ca sa nu mai dea eroare, sa nu o declar, sau alta varianta?
Multumesc pt raspunsuri.
Am un furnizor care a emis o singura factura catre mine pe semestrul 2, 2011, cu baza zero si TVA 50 lei. Factura cuprinde o stronare a unei rate leasing cu TVA 19% din perioada cu TVA 19% si refacturarea ratei cu TVA 24%, adica ceva de genul
- baza (-)1000 TVA (-) 190
- baza (+)1000 TVA(+) 240
Total baza 0 TVA 50
Problema este ca declaratia 394 nu permite inregistrarea unui furnizor/client cu baza zero si TVA <> 0
Ce recomandati? Sa bag din burta o baza de un leu ca sa nu mai dea eroare, sa nu o declar, sau alta varianta?
Multumesc pt raspunsuri.
baga 0.01
Multumesc pt raspuns.
Asa am facut si eu la prima incercare, iar aplicatia ANAF a permis.
Dar m-am consultat si cu dl Sorin Nica (Saga) si mi-a spus sa verific totusi fisierul prin butonul "verificare fisier creat cu alte aplicatii". Bineinteles ca mi-a dat eroare, ca baza nu poate fi zero (este aberant ca doar cu aplicatia ANAF l-am generat !!)
Pana la urma am pus baza 1 si asa a mers si validarea fisierului.
Sper sa tin minte daca vreodata intreaba cineva ce este cu inregistrarea asta.
Numai bine.
Asa am facut si eu la prima incercare, iar aplicatia ANAF a permis.
Dar m-am consultat si cu dl Sorin Nica (Saga) si mi-a spus sa verific totusi fisierul prin butonul "verificare fisier creat cu alte aplicatii". Bineinteles ca mi-a dat eroare, ca baza nu poate fi zero (este aberant ca doar cu aplicatia ANAF l-am generat !!)
Pana la urma am pus baza 1 si asa a mers si validarea fisierului.
Sper sa tin minte daca vreodata intreaba cineva ce este cu inregistrarea asta.
Numai bine.