zona defavorizata- scutire impozi pe profit

fordonf465

zona defavorizata- scutire impozi pe profit

#1 Mesaj de fordonf465 »

Daca ma poate auta cineva in legatura cu urmatoarea situatie: am control de la finante in legatura cu impozitul pe profit scutit in anii 2003-2006, si am urmatoarea situatie: firma are certificat de investitor in zona defavorizata pe care sunt mentionate 3 coduri CAEN. Noi am efectuta si alte activitati in afara celor 3 coduri care sunt inscrise pe certificat , pentru care nu am platit impozit pe profit, iar acum vine si mi spune ca pterbuie sa calculeze majorari si penalitati pe cvelelalte activitati desi in le 728/2001, nu se ppune asmenea chestii. Va rog sa ma ajutati poate aveti careva un caz similar.

danilevicis

#2 Mesaj de danilevicis »

si eu am control cu zona defavorizata. si mie mi s-a spus ca s-ar putea sa platesc penalitati si intarzieri, dar din alt motiv decat cel expus de tine. la mine, nu erau siguri de investitiile facute. (adica daca erau suficiente). initial ma dusesem cu o masina care fusese luata pe zona defavorizata (am avut scutire de taxa vamala)si pt care fac balanta separat pt ca asa mi s a cerut.si am crezut ca doar masina este pt zona defavorizata. si mi au spus ca nu are cum, ca este prea putin si ca tre sa platesc impozitul pe profit retroactiv. apoi le am spus ca am investitii si in cladiri si utilaje si au spus ca asa mai merge. partea buna, la mine, este ca am avut control de la finante si de la consiliul concurentei acum 3 ani in care au trecut in raportul de control faptul ca ma incadrez la scutire. asa ca maine trebuie sa ma prezint cu aceste raporturi si cu liste mijloacelor fixe din unitate.
in cazul tau, referitor la cele 3 coduri caen, nu stiu ce sa iti spun. daca vrei. as putea sa le adresez maine o intrebare, desi nu vad rostul, deoarece prespun ca si tu ai discutat cu ei. oricum eu cred ca din moment ce activitatile pe care le ai desfasurat in afara celor 3 coduri caen , s au reazliat in zona defavorizata, te incadrezi in lege.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

butnaruc323

Re: zona defavorizata- scutire impozi pe profit

#3 Mesaj de butnaruc323 »

buna seara,
va rog frumos , mai exista zone defavorizate? am tot cautat pe net si am ametit de tot, m-ar interesa o lista cu aceste zone/ localitati valabila 2012.
multumesc,

eugen01

Re: zona defavorizata- scutire impozi pe profit

#5 Mesaj de eugen01 »

hmmm...nu-i chiar asa simplu
1. http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck. ... ?idt=20839
( a se vedea art.3) asemenea lista ar trebui sa se gaseasca la primarii etc.. de ex:
http://www.cameraagricoladolj.ro/zone-defavorizate/

2.
http://www.recolta.eu/img/PNDR.pdf
(de la pagina 727 spre sfarsit...dar de acord mai e vorba si de termenul de 3 - 10 ani...)

Scrie răspuns