DECLARATIA 392 A SI 392 B
Re: DECLARATIA 392 A SI 392 B
Sa pot competa baza ,sa nu-mi apara (.) oare sa mai reactualizez programul? Vad ca s-a mai lucrat la el si azi.Eu l-am acualizt in 27 ian. Astept o parere.Multumesc.
Reactualizați-l.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Numai cu versiunea 390 s-a reglemantat si nu mai apare (.) punctul la baza de calcul al tva.Multumesc pt.ajutor.
Va rog sa-mi spuneti daca in declaratia 392 bonurile de combustibil se trec la achizitii de la persoane neinregistrate in scopuri de TVA sau la cele inregistrate in scopuri de TVA . ( MOL , OMV )
Combustibilul nu a fost facturat ci platit cu bon la pompa .
Firma are domeniul de activ transport cu taxiuri.
Multumesc.
Combustibilul nu a fost facturat ci platit cu bon la pompa .
Firma are domeniul de activ transport cu taxiuri.
Multumesc.
Se trec acolo unde trebuie: cele de la persoane înregistrate în scopuri de TVA la achiziții de la astfel de persoane, cele de la persoane impozabile neînregistrate în scopuri de TVA la achiziții de la aceste persoane.
Programul vă trece achizițiile de la persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA, acele achiziții de la furnizori ce, în nomenclator au sufixul RO la cod fiscal, iar la achiziții de la persoane impozabile neînregistrate în scopuri de TVA acele achiziții de la furnizori ce în nomenclator nu au sufixul RO la cod fiscal.
Programul vă trece achizițiile de la persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA, acele achiziții de la furnizori ce, în nomenclator au sufixul RO la cod fiscal, iar la achiziții de la persoane impozabile neînregistrate în scopuri de TVA acele achiziții de la furnizori ce în nomenclator nu au sufixul RO la cod fiscal.
Scuze, dar mie tot nu-mi este clar daca se cuprind in 392B si AIC si asta pentru ca In CF spune "....conform art. 153". Asta nu inseamna -de la cei inregistrati in scopuri de tva pe teritoriul Ro si atat?
Multumesc tuturor pentru timpul acordat acestui forum, nu vreau sa supar, poate unii s-au lamurit, va rog a ma sprijini sa nu gresesc.
art 156^3-pct. 5, lit" a) suma totală a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii către persoane înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153;
b) suma totală a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii către persoane care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153;"
Multumesc tuturor pentru timpul acordat acestui forum, nu vreau sa supar, poate unii s-au lamurit, va rog a ma sprijini sa nu gresesc.
art 156^3-pct. 5, lit" a) suma totală a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii către persoane înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153;
b) suma totală a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii către persoane care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153;"
Nu se cuprind.
Declaratia contine cod de bare... trebuie depusa impreuna cu un suport electronic (discheta)? Asa scrie la instructiuni si nu vad sensul acelei dischete...
A depus cneva 392A sau 392B? Multumesc
-
Am depus si nu este nevoie de salvare electronica. Merge pe baza codului de bara.furtunaa scrie:Declaratia contine cod de bare... trebuie depusa impreuna cu un suport electronic (discheta)? Asa scrie la instructiuni si nu vad sensul acelei dischete...
Trebuie sa depun declaratia 392 pentru o societate cu activitatea suspendata din 01.05.2011. Pana la acea data a fost platitoare de TVA si are si cateva facturi de livrari cu TVA. Odata cu suspendarea i-a fost anulata din oficiu inregistrarea in scopuri de TVA. In cazul acesta ce declaratie depun: 392A sau 392B?
eu zic ca 392A ( in momentul operatiunilor facute erati platitor de TVA ) .
nu trebuie depusa nici una, nici 392A si nici 392B ,pentru ca daka introduci cifra de afaceri aferenta anului 2011 este mai mare de 35000 E ....
burlacud , de unde ai tras concluzia ca CA>35.000 euro ???

Poate se cunosc, sau or fi vorbit la telefon
Că din ceea ce s-a postat nu se poate înțelege despre ce cifră de afaceri e vorba.

Că din ceea ce s-a postat nu se poate înțelege despre ce cifră de afaceri e vorba.
corect , tomac