Facturi emise

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
macesanun565

Facturi emise

#1 Mesaj de macesanun565 »

Am si eu o intrebare stie cineva se depune la finante o situatie centralizata cu facturile emise de la 01.01.2007 sau eu ma gandeam jurnalul de vanzari dar nu imi dau seama cum, la semestru, m-a intrebat si pe mine cineva si nu stiu ce sa-i raspund.

raducanus

#2 Mesaj de raducanus »

Ordin nr. 2217 din 22.12.2006 privind organizarea evidentei in scopul taxei pe valoarea adaugata, conform art. 156 alin. (1)-(3) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile ulterioare
( Publicat in MO nr. 1041 din 28.12.2006 )

ART. 3
Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de taxa pe valoarea adaugata conform art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile ulterioare, au obligatia sa depuna semestrial, pana la data de 25 a lunii urmatoare incheierii semestrului, la organul fiscal de care apartin, lista in format electronic a facturilor emise pentru livrarile si prestarile efectuate catre cumparatori/beneficiari din tara. Lista va cuprinde, pentru fiecare factura emisa, numarul si data emiterii, denumirea si codul de inregistrare al cumparatorului/beneficiarului, valoarea tranzactiei si taxa pe valoarea adaugata aferenta.

serbanm815

va rog ajutor

#3 Mesaj de serbanm815 »

daca o societate vinde marfa cu amanuntul si elibereaza bon fiscal si ocazional factura ( incasata tot cu bon fiscal) cum inregistrez factura fara sa-mi maresc rulajul contului 707 ?

dogarus813

#4 Mesaj de dogarus813 »

Iti creezi un client...."Diversi" sa zicem si in el inregistrezi toate facturile incasate cu BF dar atentie mare in momentul cand inregistrezi Z-ul din ziua respectiva, SA SCAZI DIN Z, FACTURILE OPERATE SI INCASATE, ca altfel dublezi sumele.Sper ca ai inteles...

chivuc

#5 Mesaj de chivuc »

1. sa inteleg ca, acest ordin se aplica de anul asta deci, se depune in per. 5-25 iul 2007 pt. sem I 2007.
2. Pt. o compensare emit si eu factura se includ si aici acele facturi?

serbanm815

facturi+bonuri fiscale

#6 Mesaj de serbanm815 »

e foarte greu sa scazi din raportul z fiecare factura emisa....de exemplu la luna ianuarie nu a adus nici o factura ( le-a uitat !) ,eu am inchis luna si m-am trezit cu toate facturile in februarie....
ar trebui sa refac luna ianuarie....
alta posibilitate nu exista? poate mai au si altii asemenea cazuri.... :oops:

chivuc

Re: facturi+bonuri fiscale

#7 Mesaj de chivuc »

da, e adevarat ca e o munca in plus, dar... daca-i ordin. Sunt sigura ca multora nu le convine...

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Aşa se întâmplă atunci când legile sunt făcute fără cap. Acea factură dă dreptul cumpărătorului la deducerea TVA, pentru vânzător fiind document principal de înregistrare raportul fiscal Z. Cred că nici cei de la finanţe nu ştiu să dea răspuns la această situaţie. Am întrebat şi eu ce trebuie făcut în astfel de situaţii şi încă aştept răspuns. Nu ştiu ce mă face să cred că-l voi aştepta mult şi bine.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

filipd

#9 Mesaj de filipd »

Vedeti ca in functie de casa de marcat se poate seta in memorie aspectul de a incasa bon fiscal de la facturi si incasari numerar pe bon fiscal.
Tine de setari la casa de marcat.
Cred ca bine am inteles

chivuc

#10 Mesaj de chivuc »

filipd scrie:...a incasa bon fiscal de la facturi si incasari numerar pe bon fiscal....
nu inteleg!
Pt. DATCS MP55 se poate ce spui tu?

chivuc

#11 Mesaj de chivuc »

Se depune vreo situatie cu facturile emise sau jurnal vanzari la TRIMESTRU???????

septimiuv

#12 Mesaj de septimiuv »

nu

burceanuv

#13 Mesaj de burceanuv »

La facturile incasate cu bon fiscal,am creat client nou "incasat bon fiscal",fara contabilizare,iar zet-ul l-am operat tot,astfel am corelatia din inregistrare 5311=707
5311=4427,cu raportul fiscal lunar din casa de marcat

Facturile le-am introdus asa sa am permanent controlul asupra lor

iarovoim

#14 Mesaj de iarovoim »

cum ai creat acel client necontabilizat? Sunt interesat si eu de aceasta problema? si cum faci sa introduci facturile fara sa-ti afecteze rulajul conturilor contabile?

filipd

#15 Mesaj de filipd »

Pentru chivuc:
Se poate la Datecs dar nu stiu care model, dar daca e Datecs crde ca la toate se poate. Vezi ce firma ti-a instalat casa de marcat pentru ca ei trebuiau sa te instruiasca cum se foloseste.
La noi in MM este om in zona care da relatii despre casele de marcat si acorda service la ele, apartine de IIRUC SA.

Scrie răspuns