Depunere D 112 trimestrial
Depunere D 112 trimestrial
Buna, cum se depune D 112 la trimestru din Saga?
-
Re: Depunere D 112 trimestrial
nu exista decl.la trimestru, depui pt.fiecare luna in parte.
-
ba da exista si la trimestru 112 , daca ai avut anul anterior o cifra de afaceri sub 100.000 euro si 3 nr. mediu de salariati !
-
Se vor depune si plati trimestrial (pana pe 25 ale lunii urmatoare dupa trimestrul incheiat) dar se vor face 3 declaratii !!! Adica cate una pt fiecare luna a trimestrului incheiat. Si mie mi se pare aiurea, dar asa trebuie...
Eu am inteles de la pesoane avizate din cadrul DGFP ca se poate opta si pentru depunerea lunara, chiar daca te incadrezi ca depunator trimestrial. Omului ii este mai usor asa decat sa aiba trei luni de platit odata. Dupa parerea mea este o treaba tampita, ca multe altele in tara asta, care nu scuteste pe nimeni, ba, din contra, mai rau incurca. 

-
Ce bine că mai sunt şi persoane avizate... Uite-aşa mai aflăm şi noi "noutăţi"...
-
Pentru a reveni la depunerea lunara trebuie depusa o declaratie pana pe 31.01.2012 (cred ca 010). Dar nu te impiedica nimeni sa depui declaratie si sa platesti lunar contributiile. Sistemul nou te ajuta doar in cazuri extreme, cand nu poti sa platesti sa zicem intr-o luna... esti pasuit pana se incheie trimestrul.
-
Azi am trimis la sect.3 o declaratie de mentiuni pentru a reveni la 112 lunar si nu au primit -o pe motiv ca daca nu au fost modificari nu se depune -dar eu am peste 3 salariati in 2011 si o CA mai mare de 100000 Euro
nu stiu cum voi depune incepand cu ianuarie 2012 cred ca raman la trimestru pana imi schimba ei perioada 

In 2011 tr.4 am avut 112-trimimestrial ;
In anul 2011 am avut 3salariati/luna iar cifra de afaceri sub 100.000eur
Mie mi-au primit 010 la sect.3 saptamana trcuta , fara probleme ; Am trecut la declarare 112-lunar
In anul 2011 am avut 3salariati/luna iar cifra de afaceri sub 100.000eur
Mie mi-au primit 010 la sect.3 saptamana trcuta , fara probleme ; Am trecut la declarare 112-lunar
-
Eu am trimis doar declaratia privind optiunea pentru depunerea lunara a declaratiei privind obligatia de plata a contributiei sociale,impozit pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate nu am facut si 010 ca nu am vazut unde se completeraza aceasta optiune -nu au primit-o nici nu au zis ca treb .depusa 010 o sa dau un telefon . 

Eu am depus in 27.01.2012 la o firma care indeplineste conditiile de depunere trimestriala ,pt.depunerea luna ,urmatoarele :
- D 010 -iar perioada fiscala lunara prin optiune am X-at pct.6.2.2
- Declaratia privind optiune pt.depunerea lunara a declaratiei D112(am prescurtat denumirea )
Mi le-au inregistrat pe amandoua sub acelasi numar.
- D 010 -iar perioada fiscala lunara prin optiune am X-at pct.6.2.2
- Declaratia privind optiune pt.depunerea lunara a declaratiei D112(am prescurtat denumirea )
Mi le-au inregistrat pe amandoua sub acelasi numar.
Eu nu am depus, nu am de gând să depun și nici nu sfătuiesc pe cineva să depună acea declarație privind opțiunea de a depune lunar D112, pentru cei ce, legal, pot depune trimestrial această declarație. Dintr-un motiv foarte simplu: o pot depune lunar și fără acea opțiune. Mai mult sunt două cazuri în care, legal, ești obligat să o depui oricum lunar chiar dacă figurezi cu depunere trimestrială: dacă ai concedii medicale sau încetează un contract de muncă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Daca D112 se poate depune si lunar pentru cei care potrivit legii, ar trebui sa o depuna trimestrial, plata cand se face lunar sau trimestrial?
Multumesc,
Multumesc,
plata trimestrial.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Depinde: dacă v-ați exprimat opțiunea scrisă de depunere lunară a D112, atunci și termenul de plată este obligatoriu lunar, altfel puteți plăti cum doriți - lunar sau trimestrial cu condiția ca până la termenul de 25 a lunii următoare trimestrului să fi plătite debitele celor trei luni alte trimestrului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.