intrari combustibil

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
draganm945

intrari combustibil

#1 Mesaj de draganm945 »

cum se opereaza bonurile de combustibil din 01.01.2012 deductibile 50%? Am selectat N50 si in decont apare tv total. e corect? multumesc anticipat.

gramac921

Re: intrari combustibil

#2 Mesaj de gramac921 »

verificati la Rd.28 in decont suma de dedus.

stoicam310

#3 Mesaj de stoicam310 »

Tva-ul il calculeaza corect ca nedeductibil 50%, insa cheltuiala cu combustibilul o calculeaza ca deductibila 100% si nu este corect, trebuie tot 50%. Ce putem face, este vreo chichita in program?

zaineae

#4 Mesaj de zaineae »

CHELTUIALA SE DEDUCE INTEGRAL CONFORM CODULUI FISCAL NUMAI TVA SE DEDUCE 50% :lol:

gramac921

#5 Mesaj de gramac921 »

zaineae scrie:CHELTUIALA SE DEDUCE INTEGRAL CONFORM CODULUI FISCAL NUMAI TVA SE DEDUCE 50% :lol:
unde scrie ca e deductibila integral ? nu as prea crede ...

vedeti art 21 alin ( 4) din CF litera t):

" t) 50% din cheltuielile privind combustibilul, pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depășească 3.500 kg și care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând și scaunul șoferului, aflate în proprietatea sau în folosința contribuabilului." cu exceptia ...

urmand desigur acele exceptii...
Ultima oară modificat Vin Feb 03, 2012 12:58 pm de către gramac921, modificat 1 dată în total.

gramac921

#6 Mesaj de gramac921 »

stoicam310 scrie:Tva-ul il calculeaza corect ca nedeductibil 50%, insa cheltuiala cu combustibilul o calculeaza ca deductibila 100% si nu este corect, trebuie tot 50%. Ce putem face, este vreo chichita in program?

nu e nici o "chichita" , daca insa vei click-ai ( vorba lui eugen) la Inchidere luna pe Impozit pe profit vei vedea ca vei primi o atentionare din partea Saga ca ai cheltuieli nedeductibile aferente combustibillului si mai mult decat atat iti spune si ce suma ....tu urmand sa fii de acord sau nu cu ea :D

ionescua921

#7 Mesaj de ionescua921 »

Bonurile fiscale cu combustibil, pt a folosi facilitatea din SAGA cu deductibilitatea 50%, se pot introduce doar in intrari, nu si direct in registrul de casa? Daca da, acestea nu cumva vor fi preluate si in D934 (ceea ce nu e corect) ?

ionescua921

#8 Mesaj de ionescua921 »

394 am vrut sa spun

eugen01

#9 Mesaj de eugen01 »

1.Pai...daca am inteles eu bine, deducerea de 50%, e de fapt o extindere pentru acele ch cu combustibilu' care pana mai deunazi erau..nedeductibile (masina director de exemplu);
2.Sunt de parere ca trebuie trecute prin Intrari (selectand acel B la tip) pentru a le face sa apara in JC (doar sunt ..achizitii).Ca nu exista corelare intre D 300 si D 394...ehh...am gasit discutii pe acest forum inca din 2007 !

gramac921

#10 Mesaj de gramac921 »

ionescua921 scrie:Bonurile fiscale cu combustibil, pt a folosi facilitatea din SAGA cu deductibilitatea 50%, se pot introduce doar in intrari, nu si direct in registrul de casa? Daca da, acestea nu cumva vor fi preluate si in D934 (ceea ce nu e corect) ?

nu sunt preluate in D 394 , daca se selecteaza la tip document B .

ionescua921

#11 Mesaj de ionescua921 »

Multumesc!

szaszs

#12 Mesaj de szaszs »

nu e nici o "chichita" , daca insa vei click-ai ( vorba lui eugen) la Inchidere luna pe Impozit pe profit vei vedea ca vei primi o atentionare din partea Saga ca ai cheltuieli nedeductibile aferente combustibillului si mai mult decat atat iti spune si ce suma ....tu urmand sa fii de acord sau nu cu ea :D[/quote]

sau as putea sa impart bonul in doua la Intrari? Jumate pe contul unde inregistrez combustibil deductibil 6022 si o parte in contul unde inregistrez combustibil nedeductibil?

eugen01

#13 Mesaj de eugen01 »

tomac scrie:.........modalitatea de reflectare în contabilitate a ceea ce se consideră cheltuieli nedeductibile. Pentru acestea nu există un cont special. Toate conturile de cheltuieli pot conține cheltuieli nedeductibile. Nu există conturi dedicate acestora.
Doar din dorinta de a nu fi inteles eronat, mesajul fiind intr-un alt topic desi tot despre combustibil, am mai "tuns din mesajul lui Tomac.Intr-adevar, notiunile de deductibilitate sau nedeductibilitate apar/sau sunt folosite numai d.p.d.v. fiscal, extracontabil (de exemplu in Registrul de evidenta fiscala la calculul IP).D.p.d.v contabil noi trebuie sa avem grija ca :"La reflectarea în contabilitate a operatiunilor economice derulate se are în vedere continutul economic al acestora, cu respectarea principiilor, bazelor, regulilor si politicilor contabile permise de reglementarea contabila aplicabila." (omfp 3055, Cap VII).

Programul ne pune la dispozitie o facilitate de urmarire a ch nedeductibile ...o putem folosi sau nu.Pe de alta parte, nimic nu ne impiedica sa mai deschidem un analitic intitulat Ch Nedeductibile.

perfectasrl

#14 Mesaj de perfectasrl »

Intr-adevar ma atentioneazade ch nedeductibile cu combustibilul darchiar daca dau da nu le preia la ch nedeductibile si manual nu le pot introduce in Saga PS la inchidere an.
Ce anume gresesc?

perfectasrl

#15 Mesaj de perfectasrl »

In rd 28 in decont la achizitii se regleaza intr-adevar si ia numai 50%. Acuma am verificat atenta sumele. Sa lasam asa jurnalul de cumaparari cu suma integrala si sa facem extra o situatie cu nedeductibilul la combustibil?

Scrie răspuns