AJUTOR!!!

suteua

AJUTOR!!!

#1 Mesaj de suteua »

O firma suspendata in regim derogatoriu poate sa-si vanda active la pretul ramas neamortizat deci 7583=6583 si ce risca daca face aceasta operatiune?

balazse

Re: AJUTOR!!!

#2 Mesaj de balazse »

Bine ai venit pe forum!
Pe viitor ar fi bine sa treci ca si titlu o descriere a problemei si nu "ajutior", deoarece cam ingreuneaza cautarea de raspunsuri.
Vanzarea activului cedat: 4111/461=7583
Valoarea inregistrata: 2813=213
Valoarea neamortizata: 6583=213
Poate sa vinda si sub pret.

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Imi cer scuze, am uitat sa raspund la ultima parte (multumesc lui EugeN01), daca va vinde atunci inseamna ca si-a reluat activitatea, ca urmare inainte trebuie sa isi rezolve actele pentru incetare suspendare.

olteanz

#4 Mesaj de olteanz »

O SC suspendata pina in mai 2012 vinde in oct. 2011 autoturismul societatii. Acum doreste lichidare voluntara, asociatul unic a inceput demersurile la reg. comertului si a solicitat sa-i intocmesc bilantul de lichidare. Abia acum s-a constatat ca a intocmit fact. de vinzare auto in oct. 2011. Ce trebuia sa faca inainte de vinzarea auto ? Asa cum spune balazse:sa rezolve actele de incetare a suspendarii. Puteti sa-mi dati mai multe detalii?
1+1=3

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Înregistrarea la registrul comerțului a reluării activității.
În 10 zile de la reluarea activității, reînscrierea în evidența persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA, dacă anterior lichidării a fost în acea evidență.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

olteanz

#6 Mesaj de olteanz »

Multumesc Tomac. Acum e tardiv, asa cum am spus a inceput demersurile la Reg. Com. ptr. lichidare voluntara.
Credeti ca ar putea avea probleme mari sau sa mergem inainte cu lichidarea?
1+1=3

tomac

#7 Mesaj de tomac »

E o speță foarte interesantă asta cu facturarea în perioadă de suspendare.
Pentru că:
- inactivitatea temporară este definită de Legea 31/1990, lege ce nu prevede nimic referitor la o astfel de situație
- codul fiscal definește doar activitatea, nu inactivitatea temporară. Are prevederi doar la TVA legate de radierea din registrul contribuabililor înregistrați în scopuri de TVA, dacă înainte de inactivitate (suspendare) firma respectivă figura în acel registru.
- codul de procedură fiscală tratează exclusiv cazurile de inactivitate fiscală nu cele de inactivitate temporară înregistrată la ORC
- nu există, legal, legiferată vreo interdicție pentru firmele ce sunt în inactivitate temporară. Am observat că, în practică, fiscul asimilează, pentru firmele în inactivitate temporară declarată la ORC, aceleași prevederi legate de obținerea regimului derogatoriu. Aici însă e de remarcat că o astfel de abordare e forțată fiind lipsită de temei legal.

Concret nu există legiferată, în mod concret, explicit, vreo sancțiune pentru faptul că se desfășoară o activitate producătoare de venituri în perioada de inactivitate temporară.
Există însă riscul ca fiscul să considere fapta respectivă, faptă de evaziune fiscală, dacă firma a fost înregistrată în scopuri de TVA, anterior suspendării. Evaziune fiscală pentru că fiscul ar putea considera că s-a sustras de la plata TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns