Un salariat este in 20 zile preaviz din unu decembrie,deci ultima zi de lucru e 30.12.2011,in notificarea de preaviz e corect "va aducem la cunostinta ca incepand cu data de 31.12.2011 contractul Dvs. se va desface conform .........
In conformitate cu contractul individual de munca nr. din si legislatia in vigoare , se acorda drept perioada de preaviz 20 de zile lucratoare , adica perioada cuprinsa intre
02.12.2011 - 30.12.2011."
Am avut o disputa azi pe acest subiect si m-a bulversat.
Multumesc!
Decizie incetare activitate
Re: Decizie incetare activitate
Termenul de preaviz incepe sa curga de la comunicare, dar nu include si ziua comunicarii.
(art. 77, Codul Muncii: Decizia de concediere produce efecte de la data comunicãrii ei salariatului)
In conformitate cu prevederile art. 79 alin. (7) din Codul muncii, contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
Altfel spus: angajatorul poate renunta la termenul de preaviz si sa incheie contractul de munca al salariatului mai devreme de cele 20 de zile.
In situatia in care ultima zi din cele aferente preavizului cade - de exemplu - pe data de 31.12.2011, desfacerea contractului individual de munca are loc pe data de 01.01.2012.
Sursa:
http://legislatiamuncii.manager.ro/a/24 ... siei-.html
(art. 77, Codul Muncii: Decizia de concediere produce efecte de la data comunicãrii ei salariatului)
In conformitate cu prevederile art. 79 alin. (7) din Codul muncii, contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
Altfel spus: angajatorul poate renunta la termenul de preaviz si sa incheie contractul de munca al salariatului mai devreme de cele 20 de zile.
In situatia in care ultima zi din cele aferente preavizului cade - de exemplu - pe data de 31.12.2011, desfacerea contractului individual de munca are loc pe data de 01.01.2012.
Sursa:
http://legislatiamuncii.manager.ro/a/24 ... siei-.html
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
- balteanuc692
Cele 20 de zile de preaviz sunt zile calendaristice sau lucratoare?
Lucratoare.
Citat:
Odata cu intrarea in vigoare a Legii 40/2011 , articolul 79, alineatul (4) din Codul muncii se modifica in urmatorul sens: Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere
Citat:
Odata cu intrarea in vigoare a Legii 40/2011 , articolul 79, alineatul (4) din Codul muncii se modifica in urmatorul sens: Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
In perioada de preaviz poate sa vina 4 h din 8 h la servici ? Sau trebuie sa vina toate cel 8 h?
doar jumatate din timpul de lucru si il platiti integral ca pt 8 ore,
se presupune ca cealalta jumatate a timpului isi cauta alt loc de munca.
se presupune ca cealalta jumatate a timpului isi cauta alt loc de munca.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Acum depinde si de cine a fost "inaintat" desfacerea.
Daca angajatul si-a dat demisia atunci trebuie sa lucreze 8 ore, daca angajatorul atunci 4 ore asa cum a mentionat si HerganieC.
Daca angajatul si-a dat demisia atunci trebuie sa lucreze 8 ore, daca angajatorul atunci 4 ore asa cum a mentionat si HerganieC.
ei, am presuspus că de obicei, firma emite preaviz.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)