Inregistrarea dobanzi, penalitati

vasilec760

Inregistrarea dobanzi, penalitati

#1 Mesaj de vasilec760 »

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog, daca este obligatoriu ca in contabilitate sa fie inregistrate la zi, conform fisei pe platitor toate dobanzile si penalizarile de intarziere aferente obligatiilor neachitate?

Multumesc anticipat!

tatum

Re: Inregistrarea dobanzi, penalitati

#2 Mesaj de tatum »

Ar fi trebuit sa primesti de la ANAF decizia privind accesoriile instituite , pe baza careia , daca erau si corecte , se poate face inregistrare in contabilitate fara probleme .
Nu intotdeauna dobanzile si penalitatile care apar in fisa sunt neaparat si datorate . Doar la anumite intervale de timp (nu stiu care sunt acestea) se emit si deciziile de instituire pentru accesorii (dobanzi si penalitati) .

eugen01

#3 Mesaj de eugen01 »

mde...chiar la zi...nu stiu daca putem, din cauza calculatorului din spatele Contului Unic.Dar nimic nu ne impiedica sa luam lunar Fisa de platitor sa facem reglajele.Fisa de platitor fiind ..documentul justificativ.
(simpla parere)

De acord cu Tatum.

vasilec760

#4 Mesaj de vasilec760 »

Intreb pentru ca o firma vrea sa intre in insolventa si trebuie ca lichidatorul sa stie cat sunt datoriile la ANAF cu tot cu dobanzi si penalitati. Deci acestea trebuie sa se reflecte in balanta contabila la momentul deschiderii procedurii de insolventa, nu?

tomab

#5 Mesaj de tomab »

poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face inregistrarea la urmatoarea proplema:
in balanta am la 441 de plata 25 000 lei. in fisa sintetica am numai 5000 lei. cum fac sa ajung la 5000 cat e corect de fapt.
datoria de 25 000 se trage din spate, inainte sa fac eu conta. nu exista chitante cu care s-ar fi platit. pur si simplu fosta conta a inregistrat gresit.
va multumesc

tatum

#6 Mesaj de tatum »

tomab , ar trebui sa verifici mai intai daca sunt inregistrate toate declaratiile la finante si sa verifici daca sumele declarate si inregistrate la tine in contabilitate sunt aceleasi cu cele declarate la administratie , chiar inainte de 2005 (mai exista niste fise fara denominare anteriore celor pe care le primim acum ).
Asta daca ai timp de scormonit , dar ma tem sa nu te trezesti vreodata cu declaratii pe care anaf-ul nu le are si atunci chiar nu stiu cum mai poti rezolva.
Daca insa stii cu certitudine ca este doar inregistrat gresit de fosta contabila poti sa faci ceva sa ajungi la 5000 .
Prin ceva inteleg recalcularea impozitului pe profit, depunere rectificativa la 101 anul in care este greseala si reglare prin 117

tomab

#7 Mesaj de tomab »

foarte dragut! altceva nu se poate? adica o inregistrare in care sa scriu ca a fost eroare inregistrare sau ceva, nu stiu. ce zici tu nu e chiar comod... :roll:

tomac

#8 Mesaj de tomac »

se poate și mai comod, dar nu e corect, nici profesionist și nici prea legal.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ghetii101

#9 Mesaj de ghetii101 »

In anul 2009 a fost un pv de contraventie de la garda financiara, suma din pv a fost inregistrata 6581=4481. Pv a fost contestat, iar in anul 2011 s-a primit sentinta-contestatia aprobata.
Reglementarile contabile spun sa inregistrez pe seama rezultatului reportat, insa eu am sentinta datata 2011. Nu am o eroare contabila, in 2009 am avut un act, 2011 alt act.
As dori pareri de la dvs. poate aveti si alte sustineri:
1-pe cont 1174 si rectificativa 101(chiar daca rezultatul fiscal nu se modifica-a fost o cheltuiala nedeductibila)?
2-pe 7581 -venit neimpozabil, pe anul 2011?

Multumesc foarte mult

tomac

#10 Mesaj de tomac »

Varianta 2.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns