Declarare amenda

pepteav420

Declarare amenda

#1 Mesaj de pepteav420 »

Buna ziua,

Am luat o fisa de platitor si imi apare la venituri din amenzi si alte sanctiuni o suma de 13 lei care s-a platit in ianuarie 2012 aferente unei amenzi pentru lipsa rovinieta din 2011. Nu am inteles de ce apar cei 13 lei in fisa, dar din amenda de 250, acesti 13 ron, s-au platit la finante. Intrebarea mea este, trebuie sa ii declar in 100 caci acum imi apar in fisa ca platiti in plus...?

Multumesc frumos.

tomac

Re: Declarare amenda

#2 Mesaj de tomac »

Amenda nu se declară la finanțe. Amenda se dă în debit la fisc pe baza procesului-verbal de contravenție comunicat finanțelor direct de organul constatator.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balteanuc692

#3 Mesaj de balteanuc692 »

Iar finantele nu le inregistreaza in fisa. Am doua cazuri in care apar sume platite la amenzi in fisa dar nu am debitul. M-am dus cu procesele verbale, le-a inregistrat la registratura... au trecut 2 ani si nici acum nu apar in debit pe fisa...

negoitac233

#4 Mesaj de negoitac233 »

Depuneti o copie a procesului verbal de contraventie cu adresa de inaintare la finante asa am procedat eu si am rezolvat problema.Aparea in fisa pe platitor suma achitata fara obligatie declarata.Puteti sa intrebati la ei la finante la persoana care va tine fisa pe platitor.

balteanuc692

#5 Mesaj de balteanuc692 »

Pai eu ce am scris mai sus? Ca am depus procesul verbal la ei si degeaba, pe fisa nu apare. Apar doar sumele platite.

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Nu aveți nici o obligație legală de a depune la ei procesul verbal de contravenție.

balteanuc692

#7 Mesaj de balteanuc692 »

Pai asta e smecheria. Am cerut compensare pentru banii aia si a mers totul bine pana sa semneze sefu`... :lol: Neeeee, adu` procesele verbale ca sa lucram in fisa... Zic... pai unde scrie ca trebuie sa aduc eu procesul verbal? La care zice: nu aveti obligatie da` nici nu va compensam ca precis exista pe undeva procese verbale... Si l-am intrebat: daca aduc procesele verbale vor aparea pe debit in fisa? DAAAAA!... au aparut de s-au rupt... eu tot asa cu fisa sunt :lol:

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Eu le ceream să dea în scris: conform art.... din legea/og/oug/hg/etc. aveți obligația de a vă prezenta...etc.

Scrie răspuns