REPAUS SAPTAMANAL
REPAUS SAPTAMANAL
Buna
as dori sa ma ajutati in legatura cu subiectul
un angajat lucreaza sambata care este considerata zi de repaus saptamanal si se acorda in schimbul acestei zile ziua de luni zi libera,
se mai acorda si un spor pt ziua de sambata???
si cat ar fi acela se poate si " doar 10 lei"? Societatea are doar 12 angajati deci nu se pune problema CCM
Din cate am citit aici:
http://legislatiamuncii.manager.ro/a/17 ... ioada.html
"Codul muncii nu prevede cuantumul sporului pentru lucrul pe timpul repausului saptamanal. Revine deci contractului colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca. rolul de a stabili cuantumul acestuia."
Intrebarea mea ar fi daca i se da liber ziua de LUNI trebuie acordat si un spor? si care e limita minima, (ex 10 lei?????? se poate)
as dori sa ma ajutati in legatura cu subiectul
un angajat lucreaza sambata care este considerata zi de repaus saptamanal si se acorda in schimbul acestei zile ziua de luni zi libera,
se mai acorda si un spor pt ziua de sambata???
si cat ar fi acela se poate si " doar 10 lei"? Societatea are doar 12 angajati deci nu se pune problema CCM
Din cate am citit aici:
http://legislatiamuncii.manager.ro/a/17 ... ioada.html
"Codul muncii nu prevede cuantumul sporului pentru lucrul pe timpul repausului saptamanal. Revine deci contractului colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca. rolul de a stabili cuantumul acestuia."
Intrebarea mea ar fi daca i se da liber ziua de LUNI trebuie acordat si un spor? si care e limita minima, (ex 10 lei?????? se poate)
Re: REPAUS SAPTAMANAL
poti sa-i dai 1% spor de weekend. asa fac unii. nu e specificat cat dar trebuie sa apara sporul.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
-
si daca ii dau 2 zile libere pentru ziua de sambata mai trebuie si spor?
pentru ziua de sambata, duminica se plateste dublu (in salarii la detalii completati ore de weekend si procentul 200%). dar trebuie si un % pt ca se lucreaza in zilele alea.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
-
dar daca totusi eu nu i le platesc cu spor de 200% si ii dau 2 zile libere platite mai ii dau sporul de weekend de cat vreau eu?
da.
-
deci trebuie neaparat sa i le platesc dublu chiar daca ii dau zile libere si mai trebuie sa ii dau si un spor in procent de%. Nu cred ca am inteles eu bine. Deci daca lucreaza sa+du si ii dau liber in cursul saptamanii orele de sa+du i le platesc dublu si ii dau si spor de week-end?
-
Platiti dublu doar pt orele care depasesc normativul lunii. Daca i-ati dat si zile libere inseamna ca s-a incadrat in norma. Sporul de weekend il platiti oricum.
-
Daca acord spor de weekend la unii salariati,iar acesta nu este un spor permanent,mai trebuie sa transmit in revisal lunar?
-
eu zic ca nu mai trebuie deoarece nu este permanent.
-
Asa am inteles si eu, si nu am transmis in nici o luna sper sa fie bine.Mersi.
Totusi unde scrie ca trebuie sa platesc dublu?herganiec scrie:pentru ziua de sambata, duminica se plateste dublu (in salarii la detalii completati ore de weekend si procentul 200%). dar trebuie si un % pt ca se lucreaza in zilele alea.