La data de 01.01.2010 cand am inceput sa lucram cu Saga am introdus obiectele de inventar in folosinta (cont 8035) prin preluare stocuri ca si materialele,am canfigurat in articole contabile 8035=8900 dar surprixa a fost urmatoarea:
cand am avut intrari de ob.de inv. si apoi darea in folosinta nu imi mai apareau la gestiunea de obiecte de inventar in folosinta iar cand am avut casare la inventariere nu am putut se efectuez operatiune pentru cele din preluare stocuri.Daca cineva s-a confruntat cu aceasta problema am rugamintea sa spuna cum a procedat sau ce trebuie sa faca ca obiectele din inventar in folosinta cele din preluare stocuri sa le pot cumula cu cele intate dupa 01.01.2010.Mentionez ca am in jur de 300 articole care sunt data pe 50 persoane.
Va multumesc anticipat,
obiecte de inventar in folosinta
-
Re: obiecte de inventar in folosinta
Trebuia sa faceti nota contabila 8035=999 la intrare iar la casare 999=8035 si astfel, totul era in regula.
-
Cand le-am introdus prin preluare stocuri pe gestiunea de obiecte de inventar in folosinta sau dus in 8035 cand le-am casat amfacut in articole contabile 999 =8035 dar numai pe sintetic pe analitic daca ma duc in alte operatiuni cu stocuri pe casare pot casa numai pe cele intrate dupa preluare si care nu apar in gestiune obiecte de inventar in folosinta iar pe cele din preluare nu stiu cum sa lescad.
Buna ziua,
Ma confrunt si eu cu o speta asemanatoare cu cea descrisa de negoitac si nu am gasit pe forum nici un raspuns care sa ma lamureasca .
In concret : am lucrat cu saga C (doar contabilitate), pana la 31.12.2011. Am achizitionat si activat modulul de stocuri in februarie 2012.
Avand luna decembrie 2011 nevalidata, am creat 3 gestiuni cantitativ-valorice, am introdus articolele prin fisiere (fiecare obiect de inventar aflat in folosinta si evidenta ). Am introdus manual cantitatile si preturile prin butunul de preluare stocuri initiale,avand fixata ca data luna decembrie 2011, am validat.
Am verificat in alte operatii cu stocuri-inventar 31.12.2011, daca imi apare ceea ce am introdus si este ok. Nu am validat lista, pentru ca am nevoie sa efectuez niste casari.
Am intrat pe casari, am selectat gestiunea si am salvat in primul ecran, dar in ecranul de jos la adaugare nu sunt preluate codurile articolelor introduse, pentru a putea opera si tipari PV de casare si implicit pentru a se actualiza stocul de obiecte de inventar.
Va rog sa-mi spuneti unde si ce gresesc (pentru ca sunt aproape sigura ca-i greseala mea
). Abia astept sa pot scoate listele de inventar pe saga .
Ma confrunt si eu cu o speta asemanatoare cu cea descrisa de negoitac si nu am gasit pe forum nici un raspuns care sa ma lamureasca .
In concret : am lucrat cu saga C (doar contabilitate), pana la 31.12.2011. Am achizitionat si activat modulul de stocuri in februarie 2012.
Avand luna decembrie 2011 nevalidata, am creat 3 gestiuni cantitativ-valorice, am introdus articolele prin fisiere (fiecare obiect de inventar aflat in folosinta si evidenta ). Am introdus manual cantitatile si preturile prin butunul de preluare stocuri initiale,avand fixata ca data luna decembrie 2011, am validat.
Am verificat in alte operatii cu stocuri-inventar 31.12.2011, daca imi apare ceea ce am introdus si este ok. Nu am validat lista, pentru ca am nevoie sa efectuez niste casari.
Am intrat pe casari, am selectat gestiunea si am salvat in primul ecran, dar in ecranul de jos la adaugare nu sunt preluate codurile articolelor introduse, pentru a putea opera si tipari PV de casare si implicit pentru a se actualiza stocul de obiecte de inventar.
Va rog sa-mi spuneti unde si ce gresesc (pentru ca sunt aproape sigura ca-i greseala mea

Va multumesc din suflet domnule Eugen.Am reusit cu indicatiile din primul link.
Probabil mi-a scapat la verificare in cautare in forum,fiind din 2008
Ce bine pentru noi ca existati si sunteti atat de altruisti
Probabil mi-a scapat la verificare in cautare in forum,fiind din 2008

Ce bine pentru noi ca existati si sunteti atat de altruisti

-
Cum pot casa obiecte de inventar pe salariat?Cand intru pe casare ob.de inv.imi genereaza proces verbal de casare pentru toate ob.de inv.pe salariat cu vechime mai mare de un an cu toate ca nu toate ob.de inv.s-au dsat la casare?
Pai...si nu putem sterge OI pe care nu le casam si sa "pastram" pe document numai pe cele pe care le casam (in ecranul de detalii, aflat in partea de jos) ?