versiunea 394

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
tirziu codreanum

versiunea 394

#1 Mesaj de tirziu codreanum »

buna ziua
am descarcat ultima varianta 3.0.394 si imi apare urmatorul mesaj:prelucrarea automata a codurilor de activare functioneaza numai daca aveti instata ultima versiune(3.0.394)
si cand dau OK imi apare versiunea 3.0.393
nu stiu cum trebuie sa procedez

septimiuv

Re: versiunea 394

#2 Mesaj de septimiuv »

redescarca si reinstaleaza
verifica unde descarci si ce instalezi

anghelm196

#3 Mesaj de anghelm196 »

Aceeaasi problema o am si eu. S-a gasit rezolvarea?

fartana739

#4 Mesaj de fartana739 »

Da si eu am aceeasi problema.

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

logati-va pe site la SAga, cu user si parola promita .
se va deschide interfata cu codurile de activbare ale dvs. notati-le si scrieti-le acolo al actualizarea programului pana se va rezolva chestia automata.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

adrigela77

#6 Mesaj de adrigela77 »

Buna ziua. Fac D394 pe softul anaf-ului si imi rotunjeste sumele. Am incercat sa bat virgula , sa bat punctul sau punctul din blocul de numere de pe tastatura...si tot le rotunjeste, deci in toate trei variantele imi rotunjeste numarul...., va rog sa-mi da ti o solutie. Multumesc.

tirziu codreanum

#7 Mesaj de tirziu codreanum »

amrezolvat problema ,cu ajutorul programatorului de la saga.
nu era vorba ca descarcam in alta parte (actalizez saga din 2006), ci au intervenit ei ,unul din motive spunand ca traficul este prea solicitat

tomac

#8 Mesaj de tomac »

@iacoboaiac792
Nu există soluție. Introduceți sumele întregi, fără zecimale.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

eugen01

#9 Mesaj de eugen01 »

despre rotunjiri...articole din CPF.

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... 55&start=0

teodorg133

#10 Mesaj de teodorg133 »

eu am intelesca vers.394 creeaza d.394 in pdf si putem trimite on-line....si vad ca fisierele se fac tot in txt...ce am gresit eu?
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

tirziu codreanum

#11 Mesaj de tirziu codreanum »

verifica daca luna si anul sunt din 2012,eu si cu versiunea 393 am creat dec 394 pdf

paturcai

#12 Mesaj de paturcai »

Foarte mare ATENTIE! la generarea declaratiei 394.
Situatie:
Am generat D394 si am primit mesajul ca este bine sa fac mai intai o copie. FACETI O COPIE SI VETI VEDEA DE CE.
Aceasta atentionare are "tâlcul" ei. Care este acesta?
Daca ati observat, in declaratia 394 exista SUMA DE CONTROL. Sigur ca ati observat dar nu stiti ce este cu ea.
Sub SUMA DE CONTROL exista un "mini-tabel" in care este scris:
A).Numar total de persoane.....VA APAREA O CIFRA
B1). Livrari de bunuri...valoarea total a bazei impozabile..alta suma, B2). valoarea totala a TVA...alta suma
C1). Achizitii de bunuri....(ca la loivrari) C2). valoarea total a TVA...(ca la ivrari).

In rubricile B1, B2, C1 si C2, se vor "cumula" toate livrarile si achizitiile din tabelul detaliat pe fiecare tert in parte.
Acum vine supriza:
SUMA DE CONTROL = A+B1+B2+C1+C2.
Daca UN SINGUR LEU nu iese la socoteala, declaratia nu va fi considerata corecta.
Am avut un caz pentru exact un leu.
Sigur ca am stat sa IAU LA MANA TOTI TERTII DIN DECLARATIE si sa vad daca BAZA X 24% (de exemplu) imi da RUBRICA DE TVA.
NU ESTE SAGA DE VINA in aceasta situatie ci softul celor de la Finante.
De ce?
Pentru simplul motiv ca neluandu-se in calcul acele zecimale exista riscul ca UN LEU sa nu iasa.
Si, da, am luat la mana toti tertii si am descoperit intr-adevar acel LEU lipsa.
Am modificat in copia de siguranta pe care am facut-o (am modificat la tertul la care am descoperit eroarea) la tertul respectiv si am descoperit unde anume trebuia modificat.
Dar daca asa avea 500 de terti?!
Care este rostul acestei sume de control, chiar ma depaseste.....chiar nu trebuia asa ceva. Sau puteau foarte bine sa aiba o situatie in care sa accepte ca 1 LEU sa fie admisibil. Se pare ca nu.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

teodorg133

#13 Mesaj de teodorg133 »

multumesc pt sfaturi...dar eu CHIAR am 2 firme cu aproape 500 terti...vai viata mea !!! :mrgreen: :roll:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]

paturcai

#14 Mesaj de paturcai »

Nu vreau sa fac valuri dar este bine sa va aruncati un ochi peste.
SAGA NU GRESESTE.
Daca depuneti declaratiile online nu este o problema. Vedeti ce si cum. Problema este pentru cei care se duc la ghiseu.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

teodorg133

#15 Mesaj de teodorg133 »

paturcai scrie:Nu vreau sa fac valuri dar este bine sa va aruncati un ochi peste.
SAGA NU GRESESTE.
Daca depuneti declaratiile online nu este o problema. Vedeti ce si cum. Problema este pentru cei care se duc la ghiseu.

Multumesc Paturcai !...apropo de "on-line"...azi m-am chinuit toata ziua, de la 3 dimin sa transmit declaratii...oare o fi fost prea aglomerat site la mfinante???....a mai patit cineva....????
[/color]

Scrie răspuns