jurnal de vanzari-taxare inversa

el habashis944

#1 Mesaj de el habashis944 »

Buna ziua,

Am o problema la taxare inversa aferenta jurnalului de vanzari pentru intrari in valuta.

Aplic la intrarea in valuta (de la furniz din Romania) taxarea inversa, apare TVA in jurnalul de cumparari in lei-OK, dar in jurnalul de vanzari TVA nu apare deloc.

Daca inregistrez intrarea numai in lei, este OK apare tva si in JC si in JV.

Cum trebuie sa setez ca sa imi apara TVA in JC si pentru intrarile in valuta din moment ce exista aceasta setare la Intrari-valuta.

Unde am gresit???

Multumesc anticipat pt raspunsuri

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

AIC nu apar in jurnalul de vanzari

el habashis944

#3 Mesaj de el habashis944 »

Nu este AIC, este cumparare material lemnos de la furniz din tara in valuta si pe care eu o export.
Eu lucrez numai cu valuta si la intern pt ca sunt comisionar -cumparator-revanzator si fac decont numai in valuta cu fz din tara si aplic taxare inversa.

De ce nu apare in JC?

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

mie imi apare si in JC si in JV
cum e ales tipul furnizorului ?

el habashis944

jurnale de vanzare-taxare inversa

#5 Mesaj de el habashis944 »

Ai dreptate SEPTIMIU,

Era setat intracomunitar. Acum arata bine
Multumesc pt informatii.

serbua

#6 Mesaj de serbua »

Buna ziua,

AIC apar si-n jurnalele de vanzari.
Sau asa ar trebui.
Ca-n varianta de SAGA C 3.0.294 inca nu se-ntampla.
Sau se-ntampla numai in Decontul 300.
Exemplu:
Achizitie de bunuri intracomunitara pentru care se incheie in 2007 un regim vamal suspensiv (perfectionare activa) inceput in 2006.
La asta se intocmeste DVI.
Asa cum am spus mai sus in decontul de TVA din SAGA apare la referintele 21-21 la cumparari si 3 la vanzari.
In jurnalul de cumparari tranzactia apare, in cel de vanzari ba.
Daca schimbi setarea furnizorului in extracomunitar se schimba si referinta din decont si se duce-n alte parti.
....

stoicac362

#7 Mesaj de stoicac362 »

Buna,am si eu o problema cu taxarea inversa.
Am o fact emisa de mater lemnos cu taxare inversa,in jurnal de vinz si respectiv cumparari apare taxare inversa,la iesiri e introdusa cu T-taxare inversa,problema e la sit clienti:in sit generala la neachit final ramine 750.52ron(corect),la sold contabil si neachitat la zi 3491.72(adica 750.52+tva-ul de la taxare inversa care nu treb incasat).
Problema asta apare numai la sit generala ,in sit clientului respectiv apare neachit final=neachitat la zi=750.52 ron
Am verif si ultima incasare,de fiec data s-a scazut din fact care trebuia si acolo apare corect(nu mai apar ca fiin neincasare tva-urile)

Va rog un sfat,luni treb sa dau o sit pe clinti si fz la o banca.

tomac

#8 Mesaj de tomac »

La facturile emise pui T la tip, dar pui 0 la TVA.
Acestea se vor înregistra numai 4111=70x fără a genera articole contabile cu conturi de TVA
Aşa se vor reflecta corect în jurnale şi în decont.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

cretuc97

#9 Mesaj de cretuc97 »

Am achizitionat lemn de foc, factura cu taxare inversa, nu e trecut tva in factura, valoare 4442,74 lei. Ii fac intrarea, trec T, cota tva=0, si imi calculeaza datorii catre furnizor de 3661.06 lei. Mi se aduce o chitanta de 4442,74 lei.
TRebuie sa trec la intrari cota TVA=19, sau a platit in plus?

paturcai

#10 Mesaj de paturcai »

In cazul operatiunilor supuse taxarii inverse nu calculati si nu inscrieti pe factura taxa pe valoarea adaugata, ci inscrieti doar mentiunea "taxare inversa". Valoarea taxei pe valoarea adaugata va fi inscrisa de catre beneficiar si va fi urmata de inregistrarea contabila 4426=4427. Aceasta suma se inscrie in jurnalul pentru cumparari, fiind preluata atat ca taxa colectata cat si ca taxa deductibila in decontul de taxa.
Am incheiat citatul.
Daca la valoarea din factura furnizorului apare PE COLOANA VALOARE suma de 4442,74 lei unde este neintelegerea? Pentru ca in nici un fel 4442,74/1.19 nu iti da 3661,06 precum nici 3661,06 x 19% nu iti da 4442,74 lei. Si atunci ce sunt aceste doua sume? Te rog sa nu imi spui ca ne transmiti cifrat numere la 6 din 49.....;-)
Mai sus ai explicatia legala despre taxarea inversa.
Am sa mai trec pe aici, sa verific daca ati fost interesati sau doar doreati sa vedeti daca va recunosc. Va recunosc, va recunosc.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

herganiec

#11 Mesaj de herganiec »

:D :D :D :lol:
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Scrie răspuns