Poate ma ajuta si pe mine cineva in legatura cu productia. Am un magazin care monteaza perdele. Stiu toata monografia care se face si anume:
- receptia materialelor: 301=401
- confectionarea perdelelor: 345=711
-descarcarea gestiunii de produse finte: 711=345
- vanzarea de perdele: 411=701
Problema este ca nu stiu sa determin valoarea contului 345. Stiu ca trebuie sa intre materialele consumate si cheltuielile indirecte dar nu stiu cum?
Va multumesc.
productie
Re: productie
Iti trebuie ceva cunostiinte de contabilitate de gestiune...fartana739 scrie:Poate ma ajuta si pe mine cineva in legatura cu productia. Am un magazin care monteaza perdele. Stiu toata monografia care se face si anume:
Problema este ca nu stiu sa determin valoarea contului 345. Stiu ca trebuie sa intre materialele consumate si cheltuielile indirecte dar nu stiu cum?
Va multumesc.
-
productie
Am inteles ca imi trebuie cunostinte de contabilitate de gestiune, dar puteti sa-mi spuneti ce inseamna efectiv pret prestabilit. Pretul prestabilit trebuie sa se apropie de pretul de vanzare? Sau poate fi egal cu pretul de vanzare? Exista formule pentru pret prestabili sau se determina estimativ?
parerea mea este ca nu trebuie sa se apropie de pretul de vanzare. costul prestabilit reprezinta costul pe care crezi ca il vei obtine, inainte de a produce produsul respectiv. costul efectiv de productie reprezinta costul real de productie. eu lucrez in productie de case de lemn si geamuri. pentru partea de geamuri si usi am anumite produse la care care am stabilite deja consumurile de materiale si celelalte cheltuieli, s-au facut anumite devize pe fiecare produs. si eu sunt la inceput. oricum costul de productie nu este acelasi cu pretul de vanzare. ce mai castigi?
Re: productie
Masuri simplificate pentru TVA in constructii montaj (09-02-2007)fartana739 scrie:Poate ma ajuta si pe mine cineva in legatura cu productia. Am un magazin care monteaza perdele. Stiu toata monografia care se face si anume:
Va multumesc.
In MO nr. 94 din data de 6 Feb 2007 a fost publicat OMF nr. 155/2007 privind aplicarea măsurilor de simplificare pentru lucrările de construcţii-montaj prevăzute la art. 160 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare
Art. 1. - În condiţiile şi limitele prevăzute la art. 160 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică măsuri de simplificare pentru lucrările de construcţii-montaj. La pct. 82 alin. (3) din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VI din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, cu modificările şi completările ulterioare, se prevede că lucrările de construcţii-montaj cuprind lucrările de construcţie, reparare, modernizare, transformare şi demolare legate de un bun imobil.
Art. 2. - (1) Se aplică măsurile de simplificare prevăzute la art. 160 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, pentru lucrările stipulate la secţiunea F "Construcţii", diviziunea 45 din anexa la Ordinul preşedintelui Institutului Naţional de Statistică nr. 601/2002 privind actualizarea Clasificării activităţilor din economia naţională - CAEN, cu respectarea condiţiilor impuse şi ţinându-se seama de excluderile prevăzute în cadrul grupelor şi claselor acestei diviziuni.
(2) Lucrările de reparaţii, transformare şi modernizare a unui bun imobil vor fi supuse măsurilor de simplificare în măsura în care acestea sunt cuprinse în prevederile de la alin. (1).
Art. 3. - Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de taxă pe valoarea adăugată conform art. 153 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, care nu au aplicat prevederile art. 160 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, pentru lucrările prevăzute la art. 2 din prezentul ordin, vor proceda la corectarea facturilor emise conform prevederilor art. 159 alin. (1) lit. b) din Codul fiscal.
Art. 4. - Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.