TVAul etern

haraidunr566

TVAul etern

#1 Mesaj de haraidunr566 »

Va rog am nevoie de aceasta informatie urgent.
Am un deviz de lucrari de la....in care-mi sunt insirate: materiale,manopera,obigatii stat,chelt.societate,profit =
siiiii aduna X 24%, Eu platesc TVA la obigatii+profit etc.???
:idea: daca gresesc vreau sa ma indrept.

paturcai

Re: TVAul etern

#2 Mesaj de paturcai »

Da.
Omul a fost corect si a explicat din ce se compune suma devizului. El isi recupereaza niste sume deci se subintelege ca face un serviciu si este normal sa colecteze TVA.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

haraidunr566

#3 Mesaj de haraidunr566 »

paturcai scrie:Da.
Omul a fost corect si a explicat din ce se compune suma devizului. El isi recupereaza niste sume deci se subintelege ca face un serviciu si este normal sa colecteze TVA.
Multumesc paturcai dar,este ilogic sa platesc TVA la profit. NU?(daca a fost corect sa-mi insire si obligatii ect.asta din urma intrece intelegerea)ne mai minunam dece in tara asta toate merg ca racul.

tudosien

#4 Mesaj de tudosien »

Tot timpul platim TVA la obligatii si profit. Produsele si marfurile au inglobate manopera(implicit obligatii sociale) si marja de profit in pretul lor.

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Problema este ca nu vrem sa intelegem un lucru:
La cumparare platim furnizorului CU TOT CU TVA, dar acel TVA il cerem de la Stat inapoi prin decontul de TVA. Deci tot avem un avantaj, nu platim si nu mai recuperam.
Pe de cealalta parte atunci cand vindem COLECTAM TVA DE LA CLIENT, (noi incasam factura cu tot cu TVA, acel TVA il dam Statului pentru ca ni l-a dat clientul, deci nu este banul nostru).
Unde este problema nu am sa inteleg niciodata!
Eu cand bat palma cu un client in pretul pe care IL CER imi introduc absolut tot ceea ce doresc ca sa imi fie bine si sa castig cat mai mult FARA TVA. TVA-ul este in plus.
Problema de fapt este in cu totul alt loc: incasarea facturii emise. Aici este buba.
Daca musteriul meu nu imi da banii la timp atunci DA, EU PLATESC ACEL TVA DIN BUZUNARUL PROPRIU.
Deci haideti sa terminam cu "bau-baul" numit TVA. Daca eu ajung sa nu am bani sa platesc TVA-ul inseamna ca m-am intins mai mult decat trebuia si in banii statului.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns