decont 301
decont 301
Am o microintreprindere cu cod de inregistrare tva cf art. 153.1.
Va rog sa-mi spuneti daca pot face decl 301 si 390 din saga .
Multumesc!
Va rog sa-mi spuneti daca pot face decl 301 si 390 din saga .
Multumesc!
Re: decont 301
Cred ca am postat gresit .Scuze.
Va rog sa mutati dvs topicul acolo unde trebuie sa apara.
Multumesc mult!
Va rog sa mutati dvs topicul acolo unde trebuie sa apara.
Multumesc mult!
Da, se poate.
Bifeaza la "configurare societati "cu operatiuni in valuta", factura il introduci la "intrari-valuta", dupa care mergi la "jurnale de cumparare/vanzare" si vei gasi D.301 si D.390.
Bifeaza la "configurare societati "cu operatiuni in valuta", factura il introduci la "intrari-valuta", dupa care mergi la "jurnale de cumparare/vanzare" si vei gasi D.301 si D.390.
Multumesc din suflet pentru ajutor!
Am nevoie in continuare de ajutor, deoarece sunt in ceata total.
!- Saga imi genereaza declaratiile 301 si 390 pe codul initial obtinut de la registrul comertului, cel de neplatitor de tva.N-ar trebui ca cele 2 declaratii sa fie facute pe codul obtinut in baza art 153.1 , cel cu RO?
2-declaratia 301 este in format txt nu pdf?
3-op-ul pentru tva-ul din 301 il fac pe codul fara RO (dealtfel, banca nici nu are codul meu cu RO si nici nu are nici o treaba cu el), nu? Si atunci cum va fi-declaratia pe codul cu RO si plata pe cel fara RO?
Este in ordine asa, deaorece mie mi se pare cam ciudat?
4-pot depune on-line aceste declaratii folosind semnatura electronica obtinuta pe codul fara RO?
Va multumesc mult!
!- Saga imi genereaza declaratiile 301 si 390 pe codul initial obtinut de la registrul comertului, cel de neplatitor de tva.N-ar trebui ca cele 2 declaratii sa fie facute pe codul obtinut in baza art 153.1 , cel cu RO?
2-declaratia 301 este in format txt nu pdf?
3-op-ul pentru tva-ul din 301 il fac pe codul fara RO (dealtfel, banca nici nu are codul meu cu RO si nici nu are nici o treaba cu el), nu? Si atunci cum va fi-declaratia pe codul cu RO si plata pe cel fara RO?
Este in ordine asa, deaorece mie mi se pare cam ciudat?
4-pot depune on-line aceste declaratii folosind semnatura electronica obtinuta pe codul fara RO?
Va multumesc mult!
1. Ba da, de aceea ai acolo casuta "Cod pentru AIC" si trebuie sa-l completezi.
2. Format txt.
3. ...
4. a) D.301 nu are format pdf ca urmare nu il poti depune online.
Scuze, numai partial stiu sa-ti dau un raspuns exact.
2. Format txt.
3. ...
4. a) D.301 nu are format pdf ca urmare nu il poti depune online.
Scuze, numai partial stiu sa-ti dau un raspuns exact.
Multumesc mult, Balazse!
Am vazut ca la 301 pot introduce codul cu RO, dar la 390, cum procedez?
Am vazut ca la 301 pot introduce codul cu RO, dar la 390, cum procedez?
Acum am alta problema:
nu-mi apare numele si functia administratorului in decl 301.
Unde trebuie sa completez pentru ca in configurare societati am completat la semnaturi?
nu-mi apare numele si functia administratorului in decl 301.
Unde trebuie sa completez pentru ca in configurare societati am completat la semnaturi?
- balteanuc692
Faceti firma platitoare de TVA in administrare societati, intrati la decontul 300, mergeti la alte informatii, scrieti acolo numele si prenumele administratorului, iesiti si mergeti iar la administrare societati si treceti iar neplatitor TVA.
- balteanuc692
Declaratia 390 nu se poate depune pe semnatura electronica in situatia in care sunteti inreg. conf. art. 153^1 pentru ca nu aveti semnatura pentru CIF-ul in scopuri de TVA. TRebuie sa mergeti cu amandoua la ghiseu. (si cu 301)
M-am gandit ca asa este, dar am sperat....
Multumesc mult!
Multumesc mult!
Revin cu intrebarea: plata tva-ului cf decl 301 o fac pe cui-ul fara tva sau pe cel cu RO?
Daca trebuie sa o fac pe cel cu RO nu prea stiu cum sa procedez la banca.
Daca trebuie sa o fac pe cel cu RO nu prea stiu cum sa procedez la banca.
doar o parere, la platitor treci fara RO iar la beneficiar treci codul cu RO
Am depus la ghisu 301 si 390 luni. Aseara am reusit sa vad recipisa la 390 si imi spune ca are erori:
CUI-ul declarantului nu este in baza de date.
E posibil sa arate asa pentru ca declaratia este pentru luna martie si inregistrarea in ROI am facut-o cu intarziere asa cum rezulta din prezentul topic.
Cum sa procedez in continuare? Sa merg la ghiseu in termen de rei zile?
Presupun ca se lasa cu amenda. Cat este amenda asta?
Va rog din suflet sa ma ajutati cu o parere.
MUltumesc mult!
CUI-ul declarantului nu este in baza de date.
E posibil sa arate asa pentru ca declaratia este pentru luna martie si inregistrarea in ROI am facut-o cu intarziere asa cum rezulta din prezentul topic.
Cum sa procedez in continuare? Sa merg la ghiseu in termen de rei zile?
Presupun ca se lasa cu amenda. Cat este amenda asta?
Va rog din suflet sa ma ajutati cu o parere.
MUltumesc mult!
Instructiuni D.390:
D.390 trebuie depus pentru codul fiscal primit separat, iar pentru acel cod fiscal nu ai ai depus cererea 150 ca sa poti depune online, ca urmare trebuie sa depui la ghiseu D.390 (intocmit pe codul fiscal inregistrat pe in scopuri de TVA), iar pentru viitor depui documentatia la finante sa poti depune online si pentru noul cod fiscal.1. Cod de identificare fiscală ‐ se înscrie codul de identificare în scopuri de TVA al persoanei impozabile din România, atribuit potrivit art. 153 sau art. 153^1 din Codul fiscal.