Buna ziua,
Am control pe rambursare de tva pt. decontul lunii martie si am o divergenta cu inspectorul legata de deductibilitatea tva aferent carburantului folosit de un autoturism dacia logan cu 7 locuri care efectueaza transportul muncitorilor la si de la locul de desfasurare a activitatii. Activitatea se desfasoara la sediul firmei care este la cca 20 km de oras, salariatii care locuiesc in oras vin si pleaca cu aceasta masina. Cf. codului fiscal art.145^1 al.1 lit. a eu consider ca ma incadrez la exceptii si ca atare deduc 100% din tva la carburantul folosit de aceasta masina. Cf. normelor de aplicare pt. art. mentionat la art. 45^1 al.1 lit. f am demonstrat ca exista dificultati evidente in a gasi alte mijloace de transport si am un acord colectiv semnat cu angajatii prin care firma se obliga sa asigure acest transport. Mai mult, am si foaie de parcurs si nir+fisa de magazie pt carburant.
Din punctul de vedere al inspectorului nu am drept de deducere pt ca vehiculul in discutie este autoturism si deducerea se aplica doar in cazul autoutilitarelor sau acelor vehicule cu mai mult de 9 locuri. Nu vrea sa-mi dea baza legala pt afirmatiile lui - 'am vorbit eu cu 2-3 colegi si stiu sigur ca nu aveti drept de deducere' - asta este explicatia lui.
Astept pareri.
Multumesc.
tva transport muncitori
- fagarasa176
Re: tva transport muncitori
In lege nu se fac diferente intre autoturism sau autoutilitarapopescuv935 scrie:nu am drept de deducere pt ca vehiculul in discutie este autoturism
Singura baza legala pe care o are este ART. 145^1 Limitări speciale ale dreptului de deducere si Norme metodologice din CFART. 145^1 Limitări speciale ale dreptului de deducere scrie:În cazul vehiculelor rutiere motorizate
Parerea mea este ca trebuia dedus tot TVA'ul deoarece masina se incadreaza la exceptii si este folosita pentru transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii .
Sper sa nu ma insel...asteapta si alte opinii de la colegii mai experimentati
Ultima oară modificat Vin Mai 11, 2012 12:37 pm de către fagarasa176, modificat de 2 ori în total.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Mersi de parere. Eu deduc 100% tva-ul. Asa ca o paranteza va spun ca este al 8 (optulea) control pe rambursare pe aceasta firma si nici unul pana acum nu s-a legat de chestia asta cu transportul muncitorilor. Deci pana acum a fost ok cum am procedat. Acum i s-au umflat muschii lu' nenea asta, ca el pana nu da jos doua bonuri nu se lasa.
- fagarasa176
Mdea...au si ei ordine de sus domne' sa dea jos ceva cu orice pret si o amenda mica acolo..
popescuv , contestatie si castigi ...daca merita si ai o suma consistenta 

- fagarasa176
Corect...ameninta'l ca faci contestatie daca da jos ceva...si o sa se calmeze.
Din punctul tau de vedere totul este ok...
Din punctul tau de vedere totul este ok...
-
Nu este o suma mare, de fapt e chiar ridicol de mica. Ma deranjeaza atitudinea. Si mai cred ca , daca nu le dam peste nas si ii lasam sa faca ce vor le intarim convingerea ca au mereu dreptate si ca le stiu pe toate. Dar asta e alta discutie.
Valentina
Valentina