problema furnizor

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ciripaniucv189

problema furnizor

#1 Mesaj de ciripaniucv189 »

buna ziua

am si eu nevoie de un sfat in urmatoarea situatie

am un furnizor care la inceputul luni trecute mi-a eliberat o factura in care era si platitor de tva ,l-am verificat in vrajitor si imi dadea platitor de tva ,doar ca atunci cand am vrut sa inchid luna mi la dat ca neplatitor am dat schimbare in neplatitor am dat listare nir fara verific totalul de la factura in care aveam cu tva (deci mia listat nirul fara tva si astfel raman cu o suma de 13 lei platiti in plus pentru ca chitanta cuprinde intreaga suma a facturi cu tot cu tva ),si am trimis declaratiile si abia acum am observat diferenta si vreau sa o rezolv,puteti sa imi da-ti un sfat cum sa fac .

va multumesc puiu

tomac

Re: problema furnizor

#2 Mesaj de tomac »

Eu zic să-l mai verificați odată. SAGA își ia datele de pe MF. Contează data de la care nu mai e plătitor. Că dacă a emis factura în aprilie și era plătitor, iar de la 1 mai a ieșit din evidența plătitorilor de TVA, pe aprilie trebuia să o înregistrați corect cu TVA.
De fapt, chiar dacă era neplătitor și v-a emis o factură cu TVA, o puteați înregistra corect, alegând la modul de deducere al TVA, valoarea "I - Integral nedeductibil" și nu deduceați acel TVA.
Acum, pentru a rezolva, stornați factura respectivă și introduceți-o corect.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns