Zilieri
Zilieri
Buna ziua!
As vrea sa stiu cum inregistrez zilierii in Saga? Ii inregistrez in fiecare zi (cu incepere si incetare contract) sau ii inregistrez o singura data si introduc eu suma realizata in fiecare luna? In acest al doilea caz, insa, daca au mai multe zile lucrate intr-o luna, programul face rotunjirea pe suma totala realizata in luna si apare o diferenta la suma achitata, fata de suma sumelor achitate in mod real, la sfarsitul fiecarei zile. Cum procedez? M-am uitat pe subiectele despre zilieri si sunt destul de vechi si nu m-am lamurit.
Va multumesc.
As vrea sa stiu cum inregistrez zilierii in Saga? Ii inregistrez in fiecare zi (cu incepere si incetare contract) sau ii inregistrez o singura data si introduc eu suma realizata in fiecare luna? In acest al doilea caz, insa, daca au mai multe zile lucrate intr-o luna, programul face rotunjirea pe suma totala realizata in luna si apare o diferenta la suma achitata, fata de suma sumelor achitate in mod real, la sfarsitul fiecarei zile. Cum procedez? M-am uitat pe subiectele despre zilieri si sunt destul de vechi si nu m-am lamurit.
Va multumesc.
- fagarasa176
Re: Zilieri
Foloseste butonul "Cautare" s-a mai discutat aceasta speta
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ri#p113825
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ri#p113825
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Tocmai de aceea am intrebat pentru ca din discutiile acelea nu am inteles. Nu am gasit nici o referire la ceeea ce v-am intrebat eu. In plus discutiile sunt foarte vechi, nu stiu daca mai e valabil ceea ce citesc.
Va multumesc.
Va multumesc.
- fagarasa176
Toma necredinciosu esti
Atunci citeste
Lege nr. 52 din 15/04/2011 Exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri
Precizări privind angajarea şi plata zilierilor

Atunci citeste

Voiam sa aflu cum se procedeaza in Saga...nu cred ca scrie asta in Lege. Merci, oricum.
- fagarasa176
In SAGA se procedeaza cum este corect...gasesti in link'urile de mai sus.
Cu placere
Cu placere

Concret (link2, Balazse 23 Aug 2011):
balazse scrie:Raspuns din partea echipei Saga referitor la zilieri:De altfel, cei de la finante au spus ca sa modific manual in D.112 la " Creante fiscale la sectiunea impozit pe venituri din salarii"Nu exista in acest moment, in SAGA, suport direct pentru aceste cazuri. Insa puteti rezolva astfel:
- creati zilierii in Fisiere - Salariati alegind la tip "Colaboratori";
- debifati toate contributiile sociale sau alegeti "Fara - 0%" la acestea;
- generati statul de plata;
- apasati butonul "Declaratia 112";
- apasati butonul "Generare PDF";
- dupa incarcarea datelor in PDF, stergeti din anexa 1.2 fiecare zilier;
- suma reprezentind impozit pe venitul datorat pe acestia se va regasi doar in anexa 1 - Creante fiscale la sectiunea impozit pe venituri din salarii;
- apasati "Validare".
Va multumesc pentru ajutor.
Scuze EugeN01, dar prin vers.400 s-a introdus deja posibilitatea introducerii zilierilor:
Depinde de situatie, adica daca lucreaza doar o zi sau mai multe zile la rand. Dupa parerea mea persoanala ar trebui trecut in program pe perioale pe care lucreaza, dar totusi ar trebui testat ca suma retinuta efectiv sa fie identic cu cel calculat de program (astfel vor fi cazuri in care v-a trebui inregistrat 1-2 zile, iar in alte cazuri putem inregistra si mai multe.
Pentru CosticaR4. In ecranul "Salariati" s-a introdus un tip nou numit "Zilier". Acesta este folosit in cazul persoanelor cu contract cf. legii 52/2011. Pentru zilieri se retine impozit pe venit care se declara in D112 doar ca valoare.
Depinde de situatie, adica daca lucreaza doar o zi sau mai multe zile la rand. Dupa parerea mea persoanala ar trebui trecut in program pe perioale pe care lucreaza, dar totusi ar trebui testat ca suma retinuta efectiv sa fie identic cu cel calculat de program (astfel vor fi cazuri in care v-a trebui inregistrat 1-2 zile, iar in alte cazuri putem inregistra si mai multe.
- fagarasa176
corect @b si eu am uitat...la cate noi facilitati introduce SAGA cu ocazia noilor versiuni le uiti daca nu le folosesti 

-
am nevoie pentru 2 zile de un muncitor necalificat pentru a sapa un sant .(6 ore / zi ).va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez cu forme legale . pentru astfel de activitati nu poate fi angajat ca si "zilier '. va multumesc !