Inventar Gestiune

dragui450

Inventar Gestiune

#1 Mesaj de dragui450 »

Buna ziua,

Am o problema cu gestionarul unei societati, el tine gestiunea la pret de vanzare si in euro si imputa lipsurile la pret de vanzare. E corect? Eu i-am spus sa tina gestiunea la pret de intrare si in lei. Care este legea care reglementeaza gestiunea si invetarul?
Multumesc!

fagarasa176

Re: Inventar Gestiune

#2 Mesaj de fagarasa176 »

Situatiile contabile se tin in moneda nationala

Cauta si citeste
- Ordin nr. 3055 din 29/10/2009 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene
- Reglementare din 29/10/2009 conformă cu Directiva a IV-a a Comunităţilor Economice Europene şi cu Directiva a VII-a a Comunităţilor Economice Europene
2 - (1) Contabilitatea se ţine în limba română şi în moneda naţională. Contabilitatea operaţiunilor efectuate în valută se ţine atât în moneda naţională, cât şi în valută.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

apetrem

#3 Mesaj de apetrem »

Metodele de conducere a contabilităţii analitice a bunurilor le gasesti in Anexa 1, pct. D, din OMF. 3512/2008, M.Of. 870 din 23/12/2008.
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/le ... 2_2008.pdf

Normelor privind inventarierea sunt in OMF. 2861/2009, M.Of. 704 din 20/08/2009
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/le ... 1_2009.pdf

Obs. Toate aste nu gestionarul le decide, ci administratorul.
De aia exista obligatia procedurilor si politicilor contabile.
Marian Apetre

dragui450

#4 Mesaj de dragui450 »

Bunurile constatate lips.. la inventariere se evalueaz.... ..i se înregistreaz.. în
contabilitate la valoarea contabil... Lipsurile imputabile se recupereaz.. de la persoanele
vinovate la valoarea de înlocuire, determinat.. potrivit prezentelor norme.
Bunurile constatate în plus se evalueaz......i se înregistreaz.. în contabilitate la costul de
achizi..ie al acestora, în conformitate cu reglement..rile contabile aplicabile, în func..ie de
pre..ul pie..ei la data constat..rii sau de costul de achizi..ie al bunurilor similare.
Pentru lipsuri, sustrageri ..i orice ale fapte care produc pagube ce constituie infrac..iuni,
ordonatorul de credite este obligat s.. sesizeze organele de urm..rire penal.. în condi..iile ..i
la termenele stabilite de lege.
Pagubele constatate la inventariere, imputate persoanelor vinovate, precum ..i debitorii
deveni..i insolvabili se eviden..iaz.. în contabilitate în conturi analitice distincte, iar în
cadrul acestora, pe fiecare debitor, urm..rindu-se recuperarea lor potrivit legii.
Sc..derea din contabilitate a unor pagube care nu se datoreaz.. culpei unei persoane se
face în baza aprob..rii ordonatorului de credite respectiv, cu avizul ordonatorului de
credite ierarhic superior.

(2) Activele de natura stocurilor se evalueaz.. la valoarea contabil.., mai pu..in ajust..rile
pentru depreciere constatate. Ajust..ri pentru depreciere se constat.. inclusiv pentru
stocurile f...... mi..care. În cazul în care valoarea contabil.. a stocurilor este mai mare decât
valoarea de inventar, valoarea stocurilor se diminueaz.. pân.. la valoarea realizabil.. net..,
prin constituirea unei ajust..ri pentru depreciere.
Fac obiectul evalu..rii ..i stocurile în curs de execu..ie.
Î n în..elesul prezentelor reglement..ri, prin valoare realizabil.. net.. a stocurilor se
în..elege pre..ul de vânzare estimat care ar putea fi ob..inut pe parcursul desf....ur..rii
normale a activit....ii, minus costurile estimate pentru finalizarea bunului, atunci când este
cazul, ..i costurile estimate necesare vânz..rii.

Inteleg ca e corect modul de tinere a gestiuni la pret de vanzare si imputarea la aceasta suma?!

dragui450

#5 Mesaj de dragui450 »

Revin,

Solt initial 200lei, cumpar marfa in valoare de 1000lei in luna mai La sfarsitul lunii mai, am in balanta 371=1200, gestionarul imi da un stoc calculat de 4500 ron (pretul de vanzare)
Eu vand pe factura si pe nir nu am adaos comercial. De aici si cearta noastra pe valoarea stocului.

dragui450

#6 Mesaj de dragui450 »

Nu stie nimeni sa ma ajute?
Multumesc!

apetrem

#7 Mesaj de apetrem »

Nu poate sa te ajute nimeni, in afara de gestionar, cel care trebuie sa-ti dea inventarul la pret de intrare.
Sau, schimbi contabilitatea la pret de vanzare, si faci ca gestioanrul cel buclucas.
Marian Apetre

dragui450

#8 Mesaj de dragui450 »

:D MUTAM;

Scrie răspuns